Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRI SE FOTOGRAFIJA

Misteriozni crveni tragovi na ruci Donalda Trumpa: Dermatolog otkrio moguće uzroke

Former U.S. President Trump attends a press conference in New York City
Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
1/4
18.01.2024.
u 10:55

"Osip na rukama može biti uzrokovan raznim čimbenicima, od infekcija preko upalnih stanja do vanjske izloženosti", pojasnio je dr. Joshua Zeichner

Bivši američki predsjednik Donald Trump imao je misteriozne crvene tragove na ruci kada je u srijedu napustio svoju rezidenciju u New Yorku. Mnogi su zbog toga na platformi X počeli spekulirati što je uzrok crvenila. Naime, neki su pretpostavili kako na rukama ima herpes, dok su drugi smatrali kako je možda nedavno pao. 

Iako je teško dijagnosticirati problem na koži na temelju samo jedne fotografije, dr. Joshua Zeichner, izvanredni profesor dermatologije u bolnici Mount Sinai u New Yorku, rekao je za Business Insider da Trump vjerojatno ima osip koji može biti uzrokovan gotovo svime.

"Osip na rukama može biti uzrokovan raznim čimbenicima, od infekcija preko upalnih stanja do vanjske izloženosti", pojasnio je Zeichner te istaknuo četiri moguća razloga za osip na Trumpovim rukama. 

 

Ruke su mu previše suhe

Zeichner je rekao da su najčešći uzroci osipa na rukama suhoća i pretjerano pranje. S obzirom na to da je Trump samoproglašeni "germofob", teorija o pretjeranom pranju ruku mogla bi biti točna. Niske temperature također mogu dovesti do suhe kože, što je češće zimi.

Žuljevi od igranja golfa

Druga mogućnost su žuljevi za koje je Zeichner rekao da bi mogli biti uzrokovani "trenjem od aktivnosti poput golfa, dizanja utega ili bejzbola". Budući da je Trump dosta poznat po golfu, ovo bi također omgla biti opcija.

VEZANI ČLANCI:

Sok od limete na rukama

Zeichner je rekao da čak i izlaganje soku limete u prisutnosti sunčeve svjetlosti može izazvati kemijsku opeklinu kože", inače poznatu kao "opeklina od margarite". 

Ništa od navedenog

Kao što je Zeichner istaknuo, osip na rukama može uzrokovati gotovo sve, uključujući ugrize kukaca. 

VIDEO Donald Trump odnio pobjedu na predizborima u Iowi: 'Ovo je najveća pobjeda do sad'

Ključne riječi

Komentara 7

ZP
Zabranjen pristup
11:45 18.01.2024.

Svi bolesni koji ne pasu trenutnoj politici

V0
Vlaskoulicanec4.0
22:01 18.01.2024.

Sada kreće kampanja da tek što nije umro. Zar tako nije bilo i sa Putinom?

PR
pravednik2
11:47 18.01.2024.

Melanija ga odbija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije