Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliski istok
Povratak na članak

Trump je priznanje Jeruzalema dogovorio s arapskim čelnicima

U Jeruzalemu su prvi mučenici dali život za Krista, Jeruzalem je bio i ostao najsvetije mjesto za sve kršćane, kaže don Antun Šuljić

Komentari 19

NE
Nepokolebljiv
21:22 11.12.2017.

Sta su, tko su "Palestinci"? To su stanovnici starorimske provincije Palestine bez obzira na "krvna zrnca", nacin kako se mole svom bogu, kojeg su geografskog porijekla. Danas su si neki Arapi posvojili to ime iz cisto politickih pobuda, proklamiraju da su religijsko Muslimani ali slabo poznaju Kuran, neposteni su te naginju nasilju cisto radi nasilja. Kuran doslovno upucuje da cestit Musliman m o r a prema "ljudima Knjige" ( odnosi se na Zidove I Krscane) ophoditi s "pravednoscu, ljubavlju I razumjevanjem" - Surat al Muhtahana 8. Takoder u Svetom Kuranu vrlo vjerno opisuje ove druge pobornike zla: "O, vi koji vjerujete, hodite stopama mira. Ne slijedite stope Satana. On je vas neprijatelj! (2, 208). Dakle ako se zeli koristiti ime "Palestinci" onda se to ime odnosi na sve koji prebivaju u "Svetoj Zemlji" Arapi - Muslimani, Arapi - Krscani, Zidovi, te svi ostali krscani razlicitih porijekla pa konacno svi nevjernici koji tako zive.

VL
FR
franjo
20:29 11.12.2017.

Jeruzalem je židovska prijestolnica preko tri tisuće godina. Isus rođeni Židov preko dvije tisuće godina. Muhaned puno kasnije , oko tisuću i četiristo godina koji je rođen u Medini i okupio arapski narod u Meki, i nije ni bio u Jeruzalemu . Palestinci , fantomski narod kojima je domovina Jordan . Prije ili kasnije će i stara i slijepa Europa isto učiniti kao i Trump .

VL
ZI
zimerman
23:09 11.12.2017.

Muslimani su od Indije oteli dio zemlje I stvorili Pakistan, jos nikad nisam cuo da se naivni zapad sazaljeva nad Indijom.

VL
NE
Nepokolebljiv
21:46 11.12.2017.

Arapi nazovi Palestinci su imali u potpunoj vlasti Jeruzalem of 1949 pa do 1967 ali nisu pokazivali nista vise miroljubivosti. Naprotiv "penicillin" kojim ih povremeno tretiraju Izraelci pridonosi da su miroljubivi za neko vrijeme a kada lijek popusti traze novu kuru koju zatim dobiju! Teritorij kojim danas vladaju Izraelci je teritorij koji su im doslovno odobrile clanice UN: Teritorij koji su trebali dobiti za osnivanje "Zidovske drzave" prema mandatu Lige Naroda, teritorij koji su si sami izborili kada su ih Arapi htjeli "baciti u more", teritorij koji je definiran kao "obranjiv teritorij" prema Rezoluciji 242 Vjeca Sigurnosti UN. Konacno, suverena drzava, ima neupitno pravo unutar svoje domene izabrati bilo koje mjesto za lokaciju glavnog grada! Druge suverene drzave imaju pravo tamo postaviti svoje ambasade ako im se to prohtije a koje ne zele - pa, od volje im k'o Sokcu post! Cemu onda protesti I cmizdrenja?!

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:10 12.12.2017.

kad su zadnji puta izraelci imali nadzor nad jeruzalemom, prije 1967-e? kanaanci nisu bili židovi. židovi su imali jeruzalem nekih 500 godina, pa ih je babilon osvojio, nakon 50--ak godina su im dozvolili povratak u jeruzalem. prije 2.000 godina jeruzalem je srušen do temelja, ostalo par kamena. i službeno jeruzalem je prestao postojati. sagrađen je novi grad, pod drugim imenom, i njime vladaju kršćani. 400 godina. pa ga onda uzimaju arapi, i u njemu su gazde 1.000 godina. 1.000 godina! jel vama jasno kolki je to period, i da u tom periodu jedan narod gubi sva moguća prava na nešto što se zove grad, bio on zagreb, beograd, ili pak jeruzalem? tek nakon 1. svj. rata palestinu osvajaju englezi, i onda kreće naseljavanje židova. ima čak i jedna priča da je 2. svj. rata u biti rat za židove, za palestinu, koju je trebalo očistiti od naroda koji su tamo živjeli, pazite, 1.500 godina i dati ga židovima! znači, židovi su jeruzalemom upravljali nekih niti 500 godina, i to prije skoro 2.000 godina. i sad bi netko mene trebao uvjeriti da baš židovi imaju pravo na taj grad?!

VL
DU
Deleted user
19:07 12.12.2017.

gdje je isus ovo gdje je isus ono pa onda zbog isusa je nase. istog onog isusa kojeg ne priznaju kojeg su se odrekli kojeg su razapeli i kojega jos uvijek cekaju. ne ulazim u izraelsku dugu povijest i neljudskii horor koji im se desio ali misljenja sam da izrael treba da o jeruzalemu dodje diplomatskim putem i dogovorom. sto se tice amerike oni mogu priznati ili ne priznati koga god hoce, npr hrvatska moze priznati kataloniju i sta to mijenja. druga stvar je ako amerika hoce da upotrjebi silu u svrhu priznavanja.

VL
DU
Deleted user
11:52 12.12.2017.

nisu to borbe za jeruzalem nego profit , a jeruzalem će uvijek biti sveto mjesto vjere ... religiju su izmislili da bi manipulirali ...

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
01:11 12.12.2017.

Mi cionisti smo ti "arapi" koji su naredili nasem podaniku u bijeloj kuci da deklarira Jeruzalem kao glavni grad naseg aparthejda. Sad moramo izbaciti ovo malo arapa sto je ostalo i etnicka cista je gotova.

VL
TT
tTony
05:27 12.12.2017.

Povijest pod maskom prorocanstva.Zato svjetu prjeti unistenje. Savremeni kriticari Biblije su ta biblijska prorocanstva ,dokaze odbili s napomenom da se tu radi samo o povijesti prorocanstva tvrde da su pisma bila satavljana nakon sto su se dogadjaji odigrali dakle nene prije . U pocetku racunanja naseg vrimena posto je citav grad Babilon danas gomila kamenja. Sto mislite kad bi vam neko prorekao da ce svjetski gradovi kao sto su London ,Rim ,New Yorki ili Moskva biti gromila kamenja,]. A to je bilo proreceno za Babilon. Sto smo stariji primjecujemo da mnogi ljudi kji idu u crkvu vise nemaju vjeru jer ne zive povjeri pa donosu odluke u ime bozije ili vjerske zajednice . Od vrimena Ivana krstitelja kraljevstvo se nebesko stice silom . Ako je Biblija stvarno ric Bozija knjiga ,u kojo nam Bog kaze kako ce on vjecno blagosivat covjecanstvo tada stvarno tribamo imat zelju da saznamo sto u njoj stoji.A ko danas cita Bibliju neki koji pocimaju odustanu od prvog pglavlja.

VL
CR
CROLINDA
07:58 12.12.2017.

svatko na ovoj zemlji zna da jeJeruzalem oduvijek prijestolnica i glavni grad Izraelaca - Židovi su starosjedioci u Jeruzalemu kao što su i Hrvati starosjedioci u BiH a muslimani su kasnije došli kao drski osvajači pa se sada k..če kaoo da su oni domoroci

VL
KO
kordunmoj75
06:31 12.12.2017.

Treba majmuna samo ignorirati,i stvar rjesena,jer oni nesmiju napasti Palestunu,jer znaju da S.Koreja ceka samo mali mig,i nema vise J.Koreje,a to je srce amera,sve se ovo desava,da bih zuti krmak,pokrijo svoju nemoc u S:koreji,pa sad udara po Palestinskoj sirotinji,da bih istreso svoju nemoc i svoj bjes.

VL
MT
mile the king
01:22 12.12.2017.

zanimljivo, Iran se ne izjasnjava niti histerise, u miru i tisini radi, paradoxalno ali sve nade i oci su uprte u njiih, uzgred za profane, marija je bila sirijka(arijskog roda, ne semitskog) a isusov otac nije josif( jevrejin). mislim da nam je novi zavet identican.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.