Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro govor

Trump će se s krijumčarima droge obračunati - smrtnom kaznom?

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.03.2018.
u 10:24

Godine 2016. SAD je zabilježio približno 64.000 preminulih od predoziranja, od kojih većina povezanih s opijatima.

Američki predsjednik Donald Trump predstavit će u ponedjeljak plan borbe protiv droge kojim se posebice predviđa pribjegavanje smrtnoj kazni protiv dijela krijumčara.

"Ministarstvo pravosuđa zatražit će smrtnu kaznu za krijumčare droge kad je to moguće, u skladu s postojećim zakonima", objavio je u nedjelju dužnosnik Bijele kuće predstavljajući glavne crte plana.

Upitan o konkretnim slučajevima na koje bi se kazna mogla primijeniti, američki dužnosnik ostao je neodređen.

Trump bi trebao predstaviti detalje plana u govoru u Manchesteru, u New Hampshireu, saveznoj državi teško pogođenoj tom pošasti.

Godine 2016. SAD je zabilježio približno 64.000 preminulih od predoziranja, od kojih većina povezanih s opijatima.

Ta kategorija droge obuhvaća i analgetike koji se izdaju na recept poput oksikodona i fentanila kao i heroin koji se često miješa sa sintetičkim supstancama.

Početkom ožujka na sastanku u Bijeloj kući Trump je naglasio da zemlje koje koriste smrtnu kaznu protiv krijumčara "imaju puno manje problema s drogom" nego SAD.

Pogledajte i koje će zemlje biti najvažnije ako počne 3. svj. rat:

Donald Trump
1/12

Komentara 5

Avatar dobry
dobry
14:02 19.03.2018.

Iran je dobio novog saveznika...napokon!

NO
nogogaz
12:53 19.03.2018.

I za one koji uzimaju kokain, crack, meth...? Ostali bi bez senatora, kongresnika.....

TO
Toni70
11:14 19.03.2018.

Godine 2016. SAD je zabilježio približno 64.000 preminulih od predoziranja, od kojih većina povezanih s "opijatima" . Nitko direktno od pravilne normalne upotrebe svi od pre doziranja ... Jel i to jasno nekima naivnima . Mnogi na kraju crknu odod predoziranja nezdravom Hranom , od pre dozirana alkoholom a treči od pre doziranja ljekovima= ( otrovima ćitaj !) . O tima koji sus e pre dozirali radom nema statistika . Pre doziranja prometa pa popuše na prometnicama . Pre doziranja sa raznim otrovima u hrani koji nas polako ali sigurno vode kraju da se samo zna i ta postavka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije