Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POTPUNO SAM SPREMAN'

Trump: Budemo li morali, odlučit ćemo se za vojnu opciju, to će biti razorno za Sj. Koreju

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
26.09.2017.
u 23:58

Trump je rekao da vojna opcija "nije prva, ali da je spreman i za tu opciju

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u utorak da je "potpuno spreman" za vojno djelovanje protiv Sjeverne Koreje bude li trebalo zbog njezinih nuklearnih i raketnih pokusa.

Trump je rekao da vojna opcija "nije prva, ali budemo li se odlučili za tu opciju to će biti razorno za Sjevernu Koreju".

"Sve bi zemlje morale raditi na tome da se osigura potpuna denuklearizacija" Sjeverne Koreje, rekao je Trump, pohvalivši stajalište Kine koja je nedavno u Vijeću sigurnosti poduprla rezolucije o Sjevernoj Koreji.

Američki državni tajnik Rex Tillerson otputovat će u trodnevni pojset Kini na razgovore koji će početi u četvrtak a bit će također fokusirani na Sjevernu Koreju, objavio je State Department.

Trumpovi komentari dolaze u vrijeme eskalacije retorike između Washingtona i Pjongjanga.

U izjavi nakon razgovora sa španjolskim premijerom Marianom Rajoyom Trump je pohvalio Španjolsku zbog toga što je protjerala sjevernokorejskog veleposlanika iz Madrida i pridružila se međunarodnim naporima radi izolacije režima Kim Jong-una.

Američki ministar obrane James Mattis istaknuo je nešto ranije u utorak u New Delhiju da Sjedinjene Države žele "diplomatski" riješiti krizu sa Sjevernom Korejom.

"Naš je cilj riješiti to diplomatskim putem i vjerujem da je predsjednik Trump bio veoma jasan u vezi s tim", rekao je.

Donald Trump
1/7
Donald Trump
1/8

Komentara 35

DU
Deleted user
07:10 27.09.2017.

kak ste vi Rvatine prevrtljiv narod !! tu napadate partizane i komunizam, a sad branite komunističkog pajceka Kima ! Bravo Trump !! samo ožeži tog komunističkog pajceka i zbriši ih sa lica zemlje !!

DU
Deleted user
00:45 27.09.2017.

Ne zna se tko je veća budaletina od ove dvojice, ipak Trump za sada vodi.

MI
misljenje
07:32 27.09.2017.

Problem je u tome sto mali diktatori izgube dodir s realnost. Nitko se ne usudi reci im stvarno stanje posto bi odmah bili ubijeni. Kim stvarno vjeruje da moze rativati s Amerikom. Sjetite se Sadam Huseina i njegove 'majke' svih bitaka '

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije