Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenske neprilike

Tropska oluja Lidia prijeti sjeverozapadnoj obali Meksika

Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey
Foto: Reuters/PIXSELL
31.08.2017.
u 07:40

Oluja prijeti obilnim kišama koje bi mogle uzrokovati po život opasne poplave i odrone blata

Tropska oluja Lidia formirala se u Tihom oceanu nekih 290 kilometara jugoistočno od vrha meksičke savezne države Baja California, prijeteći da se u idućih nekoliko dana razvije u uragan, objavio je u srijedu američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Oluja se kreće u smjeru sjever-sjeverozapad brzinom oko 11 kilometara na sat, s maksimalnom snagom vjetra oko 64 kilometra na sat, uz očekivano djelomično jačanje tijekom idućih 48 sati, priopćio je NHC.

Zadrži li taj smjer i brzinu tijekom idućih nekoliko dana, kao što je prognozirano, njezino bi se središte do četvrtka kasnije poslijepodne trebalo naći nedaleko južnog vrha poluotoka Baja California.

"Lidia još uvijek ima potencijal pretvoriti se u uragan prije nego dotakne kopno", upozorava NHC.

Oluja prijeti obilnim kišama koje bi mogle uzrokovati po život opasne poplave i odrone blata, stoji u NHC-ovu upozorenju, uz dodatnu napomenu da postoji opasnost i od značajnog poplavljivanja priobalnog područja.

Komentara 1

JO
jojajoj
08:47 31.08.2017.

Ako ce se kretati sjever sjeverozapad onda su sigurni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije