Naslovnica Vijesti Svijet

Tropska oluja Lidia prijeti sjeverozapadnoj obali Meksika

Oluja prijeti obilnim kišama koje bi mogle uzrokovati po život opasne poplave i odrone blata
31. kolovoza 2017. u 07:40 1 komentara 525 prikaza
Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey
Foto: Reuters/PIXSELL

Tropska oluja Lidia formirala se u Tihom oceanu nekih 290 kilometara jugoistočno od vrha meksičke savezne države Baja California, prijeteći da se u idućih nekoliko dana razvije u uragan, objavio je u srijedu američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey 'KAO KATRINA' Dramatične fotografije iz Houstona: Harvey donosi goleme štete. Evakuirano 50.000 ljudi!

Oluja se kreće u smjeru sjever-sjeverozapad brzinom oko 11 kilometara na sat, s maksimalnom snagom vjetra oko 64 kilometra na sat, uz očekivano djelomično jačanje tijekom idućih 48 sati, priopćio je NHC.

Zadrži li taj smjer i brzinu tijekom idućih nekoliko dana, kao što je prognozirano, njezino bi se središte do četvrtka kasnije poslijepodne trebalo naći nedaleko južnog vrha poluotoka Baja California.

"Lidia još uvijek ima potencijal pretvoriti se u uragan prije nego dotakne kopno", upozorava NHC.

Oluja prijeti obilnim kišama koje bi mogle uzrokovati po život opasne poplave i odrone blata, stoji u NHC-ovu upozorenju, uz dodatnu napomenu da postoji opasnost i od značajnog poplavljivanja priobalnog područja.

harvey POGOĐENA I HRANA Harvey 'potapa' američko gospodarstvo: Obustavljena proizvodnja nafte i plina harvey NEUMOLJIVI HARVEY Potop u Houstonu: Policija spasila 2 tisuće ljudi, a 6 tisuća pozvalo u pomoć Uragan Harvey KATAKLIZMA U TEKSASU Uragan Harvey potopio Houston: 'Stanje je teško, a bit će još gore'
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • jojajoj:

    Ako ce se kretati sjever sjeverozapad onda su sigurni