Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trojica vojnika dobitnici nagrade zbog spašavanja traktorista od utapanja

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti ustanovila je 2010. godine Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti, a prvi put je u pet kategorija dodijeljena zaslužnim pojedincima i organizacijama 2011. godine na IV. konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti.
06. prosinca 2018. u 12:02 2 komentara 251 prikaza
Vojnici primili nagradu
Foto: HUMS
Pogledajte galeriju 1/2

Trojica pripadnika Hrvatske vojske dobitnici su Hrvatske velike nagrade sigurnosti za spašavanje vozača traktora od utapanja u Letovaniću, a nagrade su im dodijeljene u srijedu, na otvaranju konferencije Dani sigurnosti 2018. u  Zagrebu, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva obrane RH.

Vojnici u Letovaniću STARI BROD Vojnici spasili vozača od utapljanja: Muškarca izvukli iz kabine potonulog traktora

Konferencija "Dani sigurnosti 2018." održava se u sklopu 12. hrvatskih dana sigurnosti, navode iz MORH-a.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti dodjeljuje pojedincima, tvrtkama, organizacijama i lokalnoj zajednici za znatan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske, a na natječaju za ovogodišnju nagradu bilo je nominirano ukupno 46 pojedinaca i organizacija u 11 kategorija.

U kategoriji hrabri čin policijskog službenika, vojnika, vatrogasca i/ili građanina, pobjednici su pripadnici 3. satnije bojne "Tigrovi" Hrvatske kopnene vojske, vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak te umirovljeni skupnik Agim Herjavec.

Oni su prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića 14. ožujka ove godine spasili vozača traktora koji je zbog velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora i spasili ga od utapanja.

Obuka 24. naraštaja učenika-letača Hrvatsko ratno zrakoplovstvo U Zemuniku počela letačka obuka na helikopterima Bell-206 B

U sklopu konferencije Dani sigurnosti, savjetnik za vojna pitanja potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, ujedno i izaslanik ministra obrane, brigadir Anto Zelić održao je prezentaciju o strategiji nacionalne sigurnosti i sustavu domovinske sigurnosti.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti ustanovila je 2010. godine Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti, a prvi put je u pet kategorija dodijeljena zaslužnim pojedincima i organizacijama 2011. godine na IV. konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti.

Nagrada u obliku isprepletenog prstenja simbolizira zaštićeni prostor, a jedan zlatni ring jest pojedinac u sustavu koji pridonosi cjelovitoj sigurnosti. Nagradu je dizajnirala Kristina Gračan, nagrađivana hrvatska dizajnerica.

brod Vizija razvoja HRM-a OTKRIVAMO Hrvatska kupuje ophodne brodove, rakete i radare

 Dvanaesti Hrvatski dani sigurnosti održavaju se u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti pod pokroviteljstvom Vlade RH i gradonačelnika Grada Zagreba, priopćili su iz MORH-a.

Pogledajte i video: Vojna vježba Velebit 18 - združena snaga

[video: 27369 / ]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar dakadak
    dakadak:

    ja mislio samo Srbi traktorce voze dok mi hrvati uvijek konjusarski jasemo ali kao sto kazu krv nije voda...

  • trabant7:

    Mora da je bio srpski traktorist, oni najbolje voze traktore.