Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA KOŠARKAŠKU LEGENDU

Trojica osumnjičena da su Goranu Sobinu slomila četiri rebra

Goran Sobin
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
15.09.2016.
u 07:00

Jedan od napadača prijavio je bivšeg košarkaša zato što mu je, tvrdi, slao prijeteće poruke

Goran Sobin, 53-godišnji bivši košarkaš Jugoplastike (sada KK Split) s kojom je osvojio dva naslova prvaka Europe i bivši reprezentativac, brutalno je pretučen na otoku Drveniku Velom u trogirskom akvatoriju. Nekadašnjoj košarkaškoj zvijezdi slomljena su četiri rebra, po dva sa svake strane.

Napala su ga prije dva tjedna trojica muškaraca od 19, 44 i 46 godina oko 11.30. Poprskali su ga tzv. paper sprejem i divljački ga izudarali nogama. Policija ih je otkrila i uhitila. Kazneno su prijavljeni za nanošenje teških ozljeda, nakon što su jednu noć prespavali u zatvoru na Bilicama. Sobin se još liječi od ozljeda. Jučer nam se javio na mobitel dok je čekao u redu za pregled u splitskom KBC-u.

– Bolje mi je, polako se oporavljam. Međutim, o slučaju ne mogu govoriti, tako su mi savjetovali pravnici – rekao je Sobin.

Na Drveniku Velom svi znaju za slučaj koji je uzdrmao kolotečinu inače mirnog i rijetko naseljenog otoka.

Goran Sobin sa suprugom već nekoliko godina živi na Drveniku Velom, gdje je pokrenuo posao i iznajmljuje apartmane i plovila. Turizmom se bavi i majka 44-godišnjaka koji je glavni osumnjičeni za napad na Sobina, a do sukoba je navodno došlo upravo zbog gostiju.

Nesuglasice među njima nisu od jučer, kažu mještani. Majka optuženog 44-godišnjaka također legalno iznajmljuje apartmane, ali, priča se na otoku, i plovila na crno pa je Sobinu nelojalna konkurencija.

Po jednoj verziji priče, Sobin je zvao inspekciju, što je bio okidač za napad. Po drugoj verziji, koju je istražiteljima ispričao i osumnjičeni 44-godišnjak, Sobin je slao prijeteće i uvredljive SMS poruke prvo njegovoj 70-godišnjoj majci, a poslije i njemu, što ga je razbjesnilo pa je poveo susjeda i sina da se s njim obračunaju.

Službenu verziju događaja nemoguće je doznati. U splitskoj policiji potvrdili su jedino da je tijekom kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak podnio kaznenu prijavu zbog prijetnji. Zanimljivo bi bilo čuti kako je objasnio zašto je nosio sprej za omamljivanje.

Nakon što su ga poprskali sprejem, Sobin je pao na stubište te su ga nastavili udarati nogama. Navodno je 44-godišnjak priznao napad i preuzeo odgovornost za taj čin. Njegov sin, navodno, nije sudjelovao u premlaćivanju, a susjed ga je samo prevezao do Sobina. O svemu će posljednju riječ dati sud. Za nanošenje teških ozljeda predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Osim za Jugoplastiku s kojom je osvojio dva od tri njezina naslova europskog prvaka, Goran Sobin igrao je i za grčki klub Aris, Cibonu, Zagreb, sinjski Alkar i španjolski Taugres. Od tri uzastopna naslova europskog prvaka koje je 1989., 1990. i 1991. osvojila Jugoplastika, Sobin je sudjelovao u osvajanju naslova 1989. i 1990. godine.

>> Pretukli slavnog splitskog košarkaša: Slomili mu četiri rebra, ugrožen mu je vid na jedno oko

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije