Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrti nedostupan

Određen istražni zatvor trojici zbog ratnog zločina u Dalju

Osijek: Policija dovela na ispitivanje Franju Vargu i Blaža Curića
Davor Javorovic/PIXSELL
27.01.2021.
u 17:46

Kao zatvorski čuvari su u razdoblju od listopada 1991. do lipnja 1992. u Dalju držali šestoricu hrvatskih civila i osmoricu hrvatskih branitelja protupravno zatočenima

Protiv trojice osumnjičenika za ratni zločin u Dalju, određen je istražni zatvor. Naime, PU osječko-baranjska, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku te SOA dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljanina zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina protiv civilnih i ratnih zarobljenika na području Dalja.

 

- Sumnja se da su prijavljeni, u dobi od 52, zatim 61 i 65 te 70 godina, sve hrvatski državljani, kao zatvorski čuvari u razdoblju od listopada 1991. do lipnja 1992. u Dalju držali šestoricu hrvatskih civila i osmoricu hrvatskih branitelja protupravno zatočenima. Za to vrijeme su ih teško fizički i psihički zlostavljali, zbog čega su zatočenici pretrpjeli intenzivnu patnju i bol. Na taj način su počinili kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Uhićeni su u utorak 52-ogodišnjak, 61-ogodišnjak i 70-godišnjak i predani pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava i osječki sudac istrage odredio im je istražni zatvor. 

Osumnjičeni 65-godišnjak je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima RH.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
Jura
18:20 27.01.2021.

Što na ovo kažu puppy i veljko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije