Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasan put do prosvjetljenja

Troje usmrtila ezoterična ceremonija

james arthur ray
22.10.2009.
u 15:30

- Ovu su najteži trenuci mog života – napisao je na svom blogu prije nekoliko dana James Arthur Ray, čovjek kojeg policija sumnjiči za tri ubojstva.

- Ovu su najteži trenuci mog života – napisao je na svom blogu prije nekoliko dana James Arthur Ray, čovjek kojeg policija sumnjiči za tri ubojstva. 
 

8. listopada Ray je kao i uvijek održavao seminare koji su ljudima omogućavali "pronalazak puta do samog sebe". No ovaj put, slavni američki ezoteričar troje svojih seminarista poslao je ravno u smrt. 
 

Sastavni dio seminara koji se sastoji od raznih rituala je odlazak u kolibu, u kojoj se postiže efekt saune. "Sweat Lodge" kako je kontroverzni guru naziva, našla se u centru pažnje istražitelja. 
 

Ray koji je pretežno imućne sudionike ceremonije poslao u kolibu, po iskazima svjedoka sam nije sudjelovao u ritualu pročišćenja, već je samo povremeno dodavao užareno kamenje. 
 

Nekolicini sudionika je pozlilo, no Ray ih je uvjeravao kako je to sastavni dio rituala. Unatoč uvjeravanju neki su svoj život spasili izašavši iz kolibe. Nekoliko njih je nakon obreda imalo poteškoća s disanjem, no njihov se voditelj na njihove vapaje oglušio.

Nakon što se stanje troje sudionika drastično pogoršalo, odlučio je ipak pozvati hitnu medicinsku pomoć, ali bilo je prekasno. Dvoje ih je umrlo na putu u bolnicu, a treća žrtva, Liz Neuman, je prvo pala u komu te prije četiri dana također preminula. 
 

O smrti Jamesa Shora, Kirbyja Browna i Liz Neuman organizator seminara pod nazivom "Spiritualni ratnik" na svom blogu nije previše govorio. Svoju je pažnju posvetio onima kojima je, kako kaže, priuštio nezaboravan događaj. 
 

Kad su Jamesa Arthura Raya, koji je televizijskim nastupima kod Oprah i Larryja Kinga postao slavan i bogat, u utorak u Denveru upitali kako je mogao dozvoliti da se takva tragedija dogodi, on nije odgovorio već je zatražio minutu šutnje kako bi se prisjetili stradalih i njihovih obitelji. 
 

Međutim, James Ray je pod istragom koju je pokrenuo šerif Steve Waugh. Tereti ga se za tri ubojstva. Ray je i na to neobično reagirao. Unajmio je privatne istražitelje kako bi oèistili ljagu s njegova imena.  
 
Što se stvarno dogodilo u pustinji u američkoj saveznoj državi Arizoni, utvrdit će istraga.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rezonancija
19:00 22.10.2009.

New-age strategija ima isti oblik kao i religije...tuzni oblik naivnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije