Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u britaniji
Povratak na članak

Troje Murdochovih novinara priznalo da su prisluškivali slavne

Bivša urednica The Suna i izvršna direktorica tvrtke News International Rebekah Brooks i bivši urednik te predstavnik premijera Camerona za medije Andy Coluson ponovo su odbacili optužbe kao i još šestero osumnjičenih

Komentari 2

DU
Deleted user
15:22 01.11.2013.

Svijet se promijenio, ono što je bilo ekskluziva dostupno je svima, svatko može imati svojih pet minuta slave, tehnički napredak učinio je život posve drukčijim, prosječan čovjek zahvaljujući tim blagodatima danas ima standard i kvalitetu života bolju nego nekad kraljevii itd. Pa onda nema razloga da i prisluškivanje i špijunaža ne budu dostupni svima. Vjerojatno i Hrvatska ima svoj The Sun. Svaki Vaso, Joža, Zvone ili Bartol u tim se službama mogu međusobno nadzirati ili se mogu za svoj račun sjetiti i pratiti bilo kojeg političara, javnu osobu ili tek neku susjedu koju smatraju vrijednom - špijuniranja. Ako ih se pita, uvijek mogu naći izgovor zašto to rade. Npr taj i taj političar, ili susjeda, išli su čak dva puta turistički u Dubai, to treba istražiti. Nema šanse da to ikad bude sasvim pod kontrolom onih koji su formalni šefovi tajnih službi. Jedino je pitanje kako spriječiti da ti službeni, ili neslužbeni voajeri, bilo iz interesa bilo iz obijesti, ne otiđu predaleko sa svojim aktivnostima, da ne poduzimaju ništa (osim potrebnog za zaštitu javne sigurnosti, to im i jest jedino u opisu radnog mjesta), što bi ih činilo kreatorima stvarnosti, straha, sudbina, pojedinaca i društva.

VL
DU
Deleted user
15:38 01.11.2013.

Uostalom, novinar mora biti moralno vrlo stabilna osoba da bi tako nečem odolio, kad mu se u zadatak stavlja stalno lukanje u zid na poznatih i nepoznatih osoba, počinje ga privlačiti da zaviri preko zida, pa je samo pitanje da mu netko u ruke stavi tehniku kojom će diskretno doskočiti u nečiju intimu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.