Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon četiri mjeseca

Troje astronauta s ISS-a sletjelo u Kazahstan

Vratili se astronauti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.10.2016.
u 14:52

Amerikanka Kathleen Rubins, Japanac Takuya Onishi i Rus Anatolij Ivanišin sletjeli su ujutro u kazahstansku stepu, objavila je ruska svemirska agencija Roscocosmos.

Troje članova posade Međunarodne svemirske postaje (ISS) vratilo se na Zemlju, nakon četiri mjeseca provedena u svemiru.

Amerikanka Kathleen Rubins, Japanac Takuya Onishi i Rus Anatolij Ivanišin sletjeli su ujutro u kazahstansku stepu, objavila je ruska svemirska agencija Roscocosmos.

Sve faze spuštanja iz orbite i samo slijetanje prošlo je "normalno", stoji u priopćenju.

Sergej Rizikov, Andrej Borisenko i Robert Shane Kimbrough ostali su na ISS-u.

Nova misija na svemirsku postaju planirana je za 19. studenoga kada će američki, ruski i francuski astronauti poletjeti prema ISS-u udaljenom 400 km od Zemlje.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
11:26 31.10.2016.

roscocosmos? nikad čuo za tu 'agenciju'. ima jedna slična. al novinarče to ne zna. a piše tu o nekakvoj svemirskoj tehnologiji. čudo jedno, da taj razvijeni zapad u svemiru ovisi o tako jednoj nerazvijenoj zemlji kao što je rusija. zašto zašto amerika ne kupuje raketne motore od ukrajinaca, koji se hvale svojom tehnologijom? ajd, tehnika je stara 60 godina. za nešto novo, ni na zapadu ni u rusiji nemaju ni ideje ni tehnike. no, rusi su nešto krenuli, ameri isto. rade se nove konstrukcije raketa, modula, svi nešto rade, al generalno svi po istom uzorku. činjenica je da se stoji 50 godina. s današnjeg aspekta je čudno da se na mjesecu nije bilo već 40 godina.

Avatar superhik74
superhik74
20:55 30.10.2016.

"Razvijeni" Ameri i Japanci lete kao podstanari u svemirskom brodu nerazvijenih Rusa ? Oooops...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije