Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Benkovca

Trojac 'arheologa' krao hrvatsko kulturno dobro, otuđili i brončane novčiće

Arheolozi uhvaćeni u krađi
Foto: Frane Šarić
1/3
18.03.2019.
u 10:45

Kod njih su pronađena tri detektora za metal, alat za kopanje, dva brončana novčića, 47 komada metalnih predmeta nepravilnog oblika raznih dimenzija, 20-tak fragmenta obojenog stakla i drugi alat.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri muške osobe u dobi od 55, 56 i 59 godina koje se sumnjiči za nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra.

– Naime, sumnjiči ih se da su u zadarskom zaleđu, na arheološkom lokalitetu nedozvoljeno obavljali arheološka iskapanja na štetu Ministarstva kulture, gdje su ih policijski službenici u subotu poslijepodne zatekli.

Foto: Frane Šarić

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod njih su pronađena tri detektora za metal, alat za kopanje, dva brončana novčića, 47 komada metalnih predmeta nepravilnog oblika raznih dimenzija, 20-tak fragmenta obojenog stakla i drugi alat.

Foto: Frane Šarić

– Uz kaznenu prijavu zbog nedopuštenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanja kulturnog dobra 55, 56 i 59-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU zadarske – istaknula je Ivana Grbin, glasnogovornica PU Zadarske. Doznajemo da su nedozvoljena iskapanja hrvatskog kulturnog dobra iskapana na benkovačkom području. Prijeti im kazna do tri godine zatvora.

Komentara 3

BO
boskovic
19:55 18.03.2019.

Jaoooo koje kulturno dobro

Avatar Drago2603
Drago2603
13:47 18.03.2019.

Zatvoriti ih na maksimalnu kaznu zatvora kao uzor da drugima nebi palo na pamet da tako nešto rade !!!!

GO
goran2hr
11:57 20.03.2019.

Da li je problem što su to našli na arheološkom nalazištu ili bi ih kaznili i da su to našli na svojoj njivi? Inače, to sve mi liči na bezvezariju koja ne vrijedi ni 10,00 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije