Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar znad Trogira

Jedna kuća izgorjela, cijelu noć dežurat će 170 vatrogasaca

Na području Planog kraj Trogira izbio jak požar koji se približio kućama
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/11
02.07.2017.
u 23:13

Borba vatrogasaca se nastavlja. Pomaže im jaka kiša koja je pala

Požar koji je u nedjelju poslijepodne buknuo u Planom kod Trogira u kasnim noćnim satima još nije lokaliziran, ali je pod kontrolom i cijelu će noć na požarištu dežurati 170 vatrogasaca i 45 vatrogasnih vozila, doznaje se u kaštelanskome Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD).

Vatrogasci će cijelu noć sanirati požarište i dogasivati ga, a u ponedjeljak ujutro će se pouzdanije znati koliki je prostor opožaren i koje su eventualne materijalne štete, rekli su kaštelanski vatrogasci.

Prema dostupnim prvim saznanjima u požaru je izgorio jedan nenastanjeni objekta te je nekoliko stambenih objekta nagorjelo. 
Vatrogasci su potvrdili kako je tijekom gašenja požara ozlijeđena jedna soba koja nije vatrogasac ali je izvan životne opasnosti.

U gašenju požara angažirana su bila četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Iznad Trogira iza podneva je izbio požar, a vatra se opasno približila kućama. Dnevnik.hr navodi kako je jedna stara kuća izgorjela, a nekoliko je građana i turista zatražilo pomoć zbog udisanja dima. Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage, ali u 17 sati zbog vremenskih uvjeta, odnosno jakog vjetar povučeni su kanaderi. U 17,30 iznad požarišta su se pojavila tri kanadera.

- Situacija je dosta napeta. Požar na predjelu Planog nosi jak vjetar, širi se, djelomično ga stavljamo pod kontrolu, ali vjetar je jak, povremeno olujan, teško je kontrolirati vatru. Bili su ugroženi objekti, radimo u punoj snazi, Nadam se da smo sve obranili, nemam informaciju je neki objekt izgorio - rekao je ranije kaštelanski vatrogasni zapovjednik Milivoj Taslak.

Na području Planog kraj Trogira izbio jak požar koji se približio kućama
1/10

Iz splitske zračne luke su javili kako je između 16.40 i 17 i 10 privremeno bio obustavljen zračni promet u Resniku jer su kanaderi bili na punjenju. Šest zrakoplova kasnili su s polijetanjem, a jedan je umjesto u Split, sletio u Dubrovnik. Nakon toga promet se opet normalizirao. Iako se još vidi plamen na oko kilometar udaljenosti iznad aerodroma, vjetar je promijenio smjer pa se vatra više ne širi prema moru. Pala je i kiša.

Zatvorena je bila Županijska cesta Plano-Prgomet, koja je spoj Trogira s A1.

Komentara 4

HL
HV_LAKI102
18:26 02.07.2017.

Kakve vrucine,zasto ne gori suma u Sloveniji i Austriji.Treba istjerati vojsku iz kasarni i policiju neka cuvaju sume od neprijatelja Hrvatske.Treba pod hitno uvesti nove teske kazne za namjerno paljenje.Kad prvi uhvaceni idiot odlezi 20 godina nikad vise nikom necee pasti da zapali vatru na otvorenom.Dosta je prebacivanja krivnje na gromove,"piromane",iskre od vlaka i druge izgovore,ocemo imenom i prezimenom ko to radi.Sta je sa satelitskih snimaka i pracenja terena.Treba aktivirati generala Krsticevica on ce to uspjesno rjesiti i to u kratkom vremenu ako mu dozvoli Plenkovic. PS.Interesantno da se za vrjeme zlocinca tita ovakva sranja nisu desavala,sto znaci da se radi o 95% NAMJERNO POSTAVLJENIH pozara od x motiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije