Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Trnko je pronađen na ulici, nitko ga ne traži, a sigurno je bio nečiji

Mačak se oporavio nakon operacije slomljenog kuka, mirne je naravi, slaže se s drugim mačkama, a volonteri kažu da je izuzetno privržen čovjeku i samo bi se mazio
27. rujna 2021. u 19:15 1 komentara 987 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/3

Trnko je pronađen na zagrebačkim ulicama ozlijeđen, vjerojatno je stradao od automobila. Završio je na operaciji zbog slomljenog kuka, a vrlo brzo se oporavio. I svi koji su ga upoznali kažu da je sigurno imao nekog svog, a taj netko ga je zaboravio jer nikada ga nije tražio.

– Super se oporavlja, već neko vrijeme trči bez problema, dlaka mu raste i uskoro će biti kao novi. On je očito bio nečiji kućni mačak, bio je kastriran, uhranjen i čist. Kad smo ga našli i onako ošamućen mazio se i preo, držao mi je glavu u ruci i umiljavao se. Bio je dva tjedna u stacionaru i veterinari su nam već nakon nekoliko dana rekli da ne želi jesti i psihički propada. Pronašli smo privremeni smještaj, a njegova čuvalica uložila je dosta truda da ga motivira. Hranila ga je doslovno na žličicu, molila i mazila za svaki zalogaj, a nudila mu je meku i suhu hranu, juhice, poslastice, samo da jede – kažu volonterke koje su ga pronašle. Prošlo je već tri mjeseca i Trnko se jako vezao za čuvalicu.

– Ako mu ubrzo ne nađemo dom, bojimo se da će i udomljenje za njega biti ogromna trauma. Svaki njegov oglas prođe nezapaženo, pogotovo u sezoni slatkih malih mačića, a on zaslužuje novu priliku što prije. Riječ je o mačku izuzetno privrženom čovjeku koji bi se samo smjestio u krilo i beskonačno mazio – ističu.

Trnko treba nekog tko će ga voljeti. A taj netko, kako kažu, dobit će netipično emotivnog macana. Mirne je naravi, nije agresivan prema drugim mačkama i naučen je biti nečiji. To je njegova jedina mana - bezuvjetno voli svog čovjeka. Ima oko tri, četiri godine, nema mačjih bolesti i cijepljen je. Za informacije zovite na 091/17-98-330.

Trebaju pomoć Ništa nam nije teško za mačke, ali uskoro ih nećemo moći ni prehraniti

 

Navijači
ZA DLAKU IZBJEGNUtA trAGEDIJA
Stravična scena: Urušila se tribina s navijačima, nogometaši se hvatali za glavu
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo