Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži dom

Trnko je pronađen na ulici, nitko ga ne traži, a sigurno je bio nečiji

Foto: Privatni album
1/3
27.09.2021.
u 19:15

Mačak se oporavio nakon operacije slomljenog kuka, mirne je naravi, slaže se s drugim mačkama, a volonteri kažu da je izuzetno privržen čovjeku i samo bi se mazio

Trnko je pronađen na zagrebačkim ulicama ozlijeđen, vjerojatno je stradao od automobila. Završio je na operaciji zbog slomljenog kuka, a vrlo brzo se oporavio. I svi koji su ga upoznali kažu da je sigurno imao nekog svog, a taj netko ga je zaboravio jer nikada ga nije tražio.

– Super se oporavlja, već neko vrijeme trči bez problema, dlaka mu raste i uskoro će biti kao novi. On je očito bio nečiji kućni mačak, bio je kastriran, uhranjen i čist. Kad smo ga našli i onako ošamućen mazio se i preo, držao mi je glavu u ruci i umiljavao se. Bio je dva tjedna u stacionaru i veterinari su nam već nakon nekoliko dana rekli da ne želi jesti i psihički propada. Pronašli smo privremeni smještaj, a njegova čuvalica uložila je dosta truda da ga motivira. Hranila ga je doslovno na žličicu, molila i mazila za svaki zalogaj, a nudila mu je meku i suhu hranu, juhice, poslastice, samo da jede – kažu volonterke koje su ga pronašle. Prošlo je već tri mjeseca i Trnko se jako vezao za čuvalicu.

– Ako mu ubrzo ne nađemo dom, bojimo se da će i udomljenje za njega biti ogromna trauma. Svaki njegov oglas prođe nezapaženo, pogotovo u sezoni slatkih malih mačića, a on zaslužuje novu priliku što prije. Riječ je o mačku izuzetno privrženom čovjeku koji bi se samo smjestio u krilo i beskonačno mazio – ističu.

Trnko treba nekog tko će ga voljeti. A taj netko, kako kažu, dobit će netipično emotivnog macana. Mirne je naravi, nije agresivan prema drugim mačkama i naučen je biti nečiji. To je njegova jedina mana - bezuvjetno voli svog čovjeka. Ima oko tri, četiri godine, nema mačjih bolesti i cijepljen je. Za informacije zovite na 091/17-98-330.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stiperajka
00:26 28.09.2021.

jadnicak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije