Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tri puta silovao 13-godišnju nećakinju, pa tvrdio da je znao da ima manje od 15 godina

Tijekom noći joj je dolazio u sobu u kojoj je spavala sa sestrom. Probudio bi je, skinuo odjeću sa sebe i nje i govorio joj da mora s njim spavati ili će njezinom najmlađem bratu i njezinim roditeljima staviti otrov u piće.
10. prosinca 2019. u 16:07 21 komentara 7225 prikaza
ilustracija
Foto: Getty Images

Muškarac (32) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je tijekom ljeta 2018. u tri navrata tijekom deseta dana u kući svoga brata silovao svoju nećakinju kojoj je tada bilo 13 godina.

'crna...zgb...29.04.2005 ilustracija za silovanje snimio:boris scitar' INDIJA Preminula zapaljena žrtva silovanja

Kako je osuđen na kaznu manju od pet godina, ukinut mu je istražni zatvor, no djevojčici se ne smije približiti na udaljenost manju od 200 metara, a ne smije je ni kontaktirati na bilo koji način. Olakotno mu je cijenjeno što je djelomično priznao nedjela te što je otac dvoje malodobne djece. Otegotnim mu je cijenjeno što je silovao nećakinju te što je ranije osuđivan za druga kaznena djela-

- Ona je sve inicirala. Nisam joj prijetio i nisam s njom spavao tri puta nego dva - branio se 32-godišnjak.

Tvrdio je i da je znao da je njegova nećakinja u ljeto 2018. imala manje od 15 godina. Prema optužnici, djevojčicu je silovao u kući svog brata u jednom mjestu u središnjoj Hrvatskoj. Tijekom noći joj je dolazio u sobu u kojoj je spavala sa sestrom. Probudio bi je, skinuo odjeću sa sebe i nje i govorio joj da mora s njim spavati ili će njezinom najmlađem bratu i njezinim roditeljima staviti otrov u piće. Nakon toga legao je na nju i savladao njezin otpor, a prestrašena žrtva mu je sve vrijeme govorila da to ne želi, da joj to ne može raditi i da će zvati mamu, koja je s njezinim ocem i braćom spavala u susjednoj sobi s njom imao spolni odnose.

Nastavak suđenja Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec Suprug optužene javio da zbog poslova ne može doći na sud

Žrtva je svjedočila videovezom, a sud je njezinim iskazima vjerovao jer su bili životni i dosljedni. Prijetnje ubojstvom članova obitelji djelovali su zastrašujuće na 13-godišnju djevojčicu - navedeno je u obrazloženju presude. 

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar Syssko
  Syssko:

  Za to bi u Americi dobio 20 godina laganini!

 • Dolinski:

  preblaga kazna, trebao je dobiti barem 20 godina

 • modovisisajteMaraschino:

  a što napisati a da ne dobijem crveni karton??? ma ja bi ti sam presudio, ne bi se bacao novac na suđenje.