Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznene prijave

Tri policajca osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti i primanje mita

prometna policija jurnjava vožnja vozačka dozvola kontrola
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
29.05.2020.
u 10:02

Odlukom načelnika policijske uprave, policijski službenici su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Policijski službenici PU brodsko-posavske i PU zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad tri policijska službenika u dobi od 50, 48 i 35 godina iz Brodsko-posavske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i primanja mita, kao i nad dvije osobe s područja Zagreba, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela davanja mita.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su policajci u više navrata, od ožujka 2019. godine do siječnja 2020. godine, prilikom obavljanja redovnih policijskih poslova u smjeni, naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog, dok su novčanu razliku zadržali za sebe. U jednom slučaju su, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policijski službenici primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba.

Osumnjičeni policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih policija podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Protiv dvojice osumnjičenih s područja Zagreba (44-godišnjaka i 47-godišnjaka) policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela davanja mita.

Odlukom načelnika policijske uprave, policijski službenici su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije