Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trovanje

Tri osobe otrovane monoksidom na radionici za invalidne osobe

'07.01.2011., Cakovec- Otvorena izlozba postanskih markica i starih razglednica u zgradi Scheier. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
17.02.2011.
u 10:54

Liječničkim pregledom na Odjelu Hitnog bolničkog prijema Županijske bolnice Čakovec kod oštećenih nisu utvrđene nikakve ozljede pa su nakon pregleda pušteni kući

ČAKOVEC - Tri osobe završile su na hitnoj medicinskoj pomoći zbog trovanja ugljičnim monoksidom. Policijska uprava međimurska zaprimila je u srijedu u 11.30 sati obavijest od Centra 112 da su na Odjel hitne medicinske pomoći Županijske bolnice Čakovec odvezene tri osobe kod kojih se sumnja na trovanje plinom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su se u Scheierovoj zgradi za održavanja „Radionice za zapošljavanje invalidnih osoba“ u prizemlju ugljičnim monoksidom otrovale ženska osoba rođena 1983. godine iz Belice, žena rođena 1983. godine iz Strahoninca i muškarac rođen 1978. godine iz Hemuševca.

Liječničkim pregledom na Odjelu hitnog bolničkog prijema Županijske bolnice Čakovec kod njih nisu utvrđene nikakve ozljede, pa su nakon pregleda pušteni kući.

Na mjesto događaja izašli su inspektori za zaštitu od požara PU međimurske i djelatnici Međimurje plina koji su u zgradi izmjerili nedopuštenu koncentraciju ugljičnog monoksida. U prizemlju zgrade izmjereno je 200 ppm od dozvoljenih 30 ppm, a na katu 130 ppm.

Vjerojatni uzrok nakupljanja ugljičnog monoksida je neispravnost dimovodnih instalacija, pa su djelatnici Međimurje plina zapečatili ventil za dovod plina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije