Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

Tri hrvatska liječnika dobila medicinski Oscar

Miro Šimun Alebić
Foto: Robert Anić/Pixsell
01.12.2018.
u 14:20

Nagrada međunarodnog natječaja punog naziva International Medis Awards for Medical Research uručena je pobjednicima u četvrtak u Sarajevu

Među 156 liječnika i farmaceuta iz osam zemalja odabrano je 18 finalista među kojima je troje liječnika iz Hrvatske nagrađeno takozvanim medicinskim Oscarom.

Nagrada međunarodnog natječaja punog naziva International Medis Awards for Medical Research uručena je pobjednicima u četvrtak u Sarajevu. Nagrađen je oftalmolog Ivan Škegro, koji je istraživanjem otkrio kako vratiti vid pacijentima s transplantacijom leđne moždine presađivanjem amnijske ovojnice majki koje su rodile carskim rezom na oko pacijenata, dr. Miro Šimun Alebić iz Rodilišta i poliklinike Podobnik, koji je istraživao kod kojih su pacijentica s neplodnošću dosad poznati markeri ovarijske rezerve nepouzdani, te dr. Mario Ćuk za stručan članak o anhidrotičnoj ektodermalnoj displaziji, rijetkoj bolesti.

– Međunarodni žiri International Medis Awards svake je godine polako pooštravao uvjete i trudio se uspostaviti transparentan izbor dobitnika nagrada. I to nam je stvarno uspjelo! Za svaki napredak u privatnom i poslovnom životu moramo podignuti ljestvicu i potruditi se preskočiti je – izjava je prof. dr. Matije Tomšiča koji je vodio žiri.

Ključne riječi

Komentara 4

VJ
Vl jedi govna
16:27 01.12.2018.

Trojica dobili Oskara, a jedan dobio mjesec dana istražnog zatvora

VO
vorda400
18:12 01.12.2018.

Dobili Oskar jel su tražili manje mita ili ih nisu uhvatili u primanju mita?

VI
vid71
16:39 01.12.2018.

Svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije