Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tri hrvatska liječnika dobila medicinski Oscar

Nagrada međunarodnog natječaja punog naziva International Medis Awards for Medical Research uručena je pobjednicima u četvrtak u Sarajevu
01. prosinca 2018. u 14:20 4 komentara 2382 prikaza
Miro Šimun Alebić
Foto: Robert Anić/Pixsell

Među 156 liječnika i farmaceuta iz osam zemalja odabrano je 18 finalista među kojima je troje liječnika iz Hrvatske nagrađeno takozvanim medicinskim Oscarom.

liječnici 'Vidimo da nije dobro' S faksa odmah pred pacijente – liječnicima se ukida pripravništvo

Nagrada međunarodnog natječaja punog naziva International Medis Awards for Medical Research uručena je pobjednicima u četvrtak u Sarajevu. Nagrađen je oftalmolog Ivan Škegro, koji je istraživanjem otkrio kako vratiti vid pacijentima s transplantacijom leđne moždine presađivanjem amnijske ovojnice majki koje su rodile carskim rezom na oko pacijenata, dr. Miro Šimun Alebić iz Rodilišta i poliklinike Podobnik, koji je istraživao kod kojih su pacijentica s neplodnošću dosad poznati markeri ovarijske rezerve nepouzdani, te dr. Mario Ćuk za stručan članak o anhidrotičnoj ektodermalnoj displaziji, rijetkoj bolesti.

zdravstvo nedostatak liječnika Zbog premalo doktora liste čekanja i za prvi ginekološki pregled

– Međunarodni žiri International Medis Awards svake je godine polako pooštravao uvjete i trudio se uspostaviti transparentan izbor dobitnika nagrada. I to nam je stvarno uspjelo! Za svaki napredak u privatnom i poslovnom životu moramo podignuti ljestvicu i potruditi se preskočiti je – izjava je prof. dr. Matije Tomšiča koji je vodio žiri.

Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas