Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vatrogasci i kanader lokalizirali požar - izgorjelo četiri hektara gustog raslinja i šume

Dva požara kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji (Biočić-Paklari i Mirlović Polje-Ružić) su lokalizirana, a tu su bila angažirana tri protupožarna zrakoplova airtractora AT-802
18. srpnja 2019. u 20:48 0 komentara 598 prikaza
Požar u Dubokoj lokaliziran brzom intervencijom vatrogasaca
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/19

Lokaliziran je požar koji je u 15,15 sati buknuo između Barbana i Puntere prema Raškom kanalu u kojem je izgorjelo oko četiri hektara gustog raslinja i borove šume, a u čijem je gašenju uz vatrogasce sudjelovao i kanader, doznaje se od zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića.

Požar kod Zrća U borovoj šumi Novi požar na Zrću: 'Ne mogu tvrditi da je podmetnut, ali je svakako sumnjivo'

Po njegovim riječima, u gašenju požara koji je buknuo na teško pristupačnom terenu, zbog čega je i zatražena intervencija kanadera, sudjelovalo je dvadesetak vatrogasaca iz Pule, Vodnjana, Marčane i Sutivanca te osam vozila. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za ljude i imovinu, rekao je Karlović.

Požar koji je oko 15 sati buknuo na području sela Radeka Polja također je lokaliziran zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, a u njemu je izgorjelo oko četiri hektara gustoga niskog raslinja. Uzroci požara moraju se tek utvrditi, no po riječima zapovjednika Klaudija Karlovića, važno je da su oba lokalizirana i stavljena pod nadzor prije večeri.

Prema priopćenju MORH-a, požar u Istri gasio je protupožarni zrakoplov kanader CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske, i to je danas treći požar na kojem su angažirane zračne protupožarne snage.

požar Vatrogasci na terenu Požar na splitskim Mejašima kod poznatog trgovačkog centra

Lokalizirani požari kod Drniša

Dva požara kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji (Biočić-Paklari i Mirlović Polje-Ružić) su lokalizirana, a tu su bila angažirana tri protupožarna zrakoplova airtractora AT-802.

Letačke protupožarne posade na području Drniša provele su oko sedam sati, a izbacile su više od 60 tona vode.

Pilot airtractora koji je sudjelovao u gašenju, satnik Bruno Cifrek Kolarić je rekao kako su vrlo brzo zaustavili širenje prvog požara, a vodu su uzimali na Visovcu.

"Djelovali smo koordinirano i učinkovito. Ubrzo smo dobili dojavu o novom požaru koji je vjerojatno buknuo zbog udara groma te smo krenuli gasiti i to požarište. Nevrijeme se pojačavalo, no ipak smo ih uspjeli lokalizirati", rekao je satnik Cifrek Kolarić i dodao da su vatrogasci i dalje na terenu.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.