Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trgovina u srednjoškolskom centru do jučer prodavala alkohol

11. ožujka 2009. u 16:28 5 prikaza

Županijski vijećnik SDP-a Miro Kolić poprilično je uzburkao aktualni sat Županijske skupštine tvrdnjom kako je u trgovini koja se nalazi u sklopu bjelovarskog Centra srednjih škola kupio nekoliko “bombica” alkohola. Ne upoštajući se pritom u polemiku prodaje li se alkohol i učenicima, ili ne, tek je upozorio kako nije baš uobičajeno da su im pića na dohvat ruke.

- Problem je i u tome što je stotinjak metara od škole nekoliko kafića u kojima se može popiti, ali ako znamo kako se naši ugostitelji pridržavaju zakona o zabrani točenja alkohola maloljetnicima, nije isključeno da đaci i tamo mogu piti - tvrdi Kolić.

Za posjeta trgovini tražili smo nešto od alkohola, ali smo od prodavačice čuli znakovito objašnjenje: - Od jučer ga više ne prodajemo! Koji je tome razlog nije teško odgonetnuti jer su mjerodavni strelovito reagirali na Kolićeve tvrdnje koje su se ipak pokazale točnima.

Uz krajnje čudnovati ugovor o najmu između Trgovačke škole i jednog od trgovačkih lanaca već su od ranije vezane dvojbe, je li ta odgojno-obrazovna ustanova baš morala posegnuti za takvim modelom komercijalizacije prostora koji je prvobitno bio namijenjen za učenički praktikum. Uprava škole se opravdavala kako je prostor mjesecima zjapio neiskorišten jer za praktikum nisu dobili potrebnu opremu, niti su to mogli učiniti vlastitim snagama. Dožupan Krešo Jelavić kaže kako županija kao osnivač s ovim slučajem nema veze, ali i potvrđuje da je prodaja alkohola nedopustiva. O tome su, kaže, obavijestiti sve sve škole kao što je to slučaj i s bjelovarskim centrom.

Preminuo Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka
golema tuga
Akiju su ovog tjedna u jednoj zagrebačkoj klinici ugrađena četiri stenta, svi su vjerovali da će biti dobro
Tehnički pregled vozila
SAVJETI PROFESIONALACA
Jednostavni dnevni pregled automobila može vas spasiti velikih kazni u prometu