Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog zakona
Povratak na članak

Država konačno ukida nepoštene trgovačke prakse – kazne i 3,5 milijuna kn

Novi zakon trebao bi stati na kraj praksi u kojoj su dominantni trgovci nametali nepoštene uvjete proizvođačima

Komentari 5

DR
Draš
20:50 11.05.2017.

A zakon bi sa druge strane mogao biti i konaćni čavao u ljesu domače proizvodnje hrane,ako previše zakompliciraju,trgovci bi mogli prekrižiti domaće proizvođače i potpuno se okreniti uvozu.

VL
DU
Deleted user
20:32 11.05.2017.

Sad ste se sjetili, kasnite samo 20g!

VL
DU
Deleted user
20:42 11.05.2017.

konacno ukida sad kada se svi raselili i kada su preostali na koljenima i pokradeni ,.spremajte i vi gospodo kofere

VL
DR
Draš
20:44 11.05.2017.

Koliko će to koštati na kraju balade,mislim na nas potrošaće vulgaris?

VL
IB
iva.begovic
10:24 12.05.2017.

O kako prikladno!?? Taj Zakon ide sada kada je Konzumu svejedno. Dosada ga se nitko nije sjetio iako je uobičajen u EU i vjerojatno dio europske pravne stečevine. Glavno da smo se uskladili u pogledu toplinskih razdjelnika. Sve političke strukturee koriste neznanje i ne snalaženje građana u kompleksnoj europskoj pravnoj stečevini pa nam propise koji su npr. na razini direktive nameću kao obvezu, iako su oni, kao što im i ime kazuje - smjernice (nije ih nužno implementirati), a uredbe tj. regulation koje smo obvezni primjenjivati ne uvode se ili se uvode na iskrivljeni način pomoću zakona o preuzimanju. Te uredbe na naš način nejasno su u komplicirano pisane, nesvrhovito i podložno dvojakim tumačenjima. Slučajno, imam saznanja o toj nepoštenoj praksi svih Vlada dosada. Zbilja mi je žao mi je što se u moru raznih udruga nije pojavila neka koja bi se bavila pitanjima stvarne usklađenosti naših propisa sa europskim propisima i bila u tom smislu servis građanima. Onda nam Vrdoljak ne bi "prodao" priču o razdjelnicima, a sličnih priča je na tone.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.