Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radno vrijeme

Trgovci zasad ne planiraju raditi od 0-24 h

trgovina
Arhiva Večernjeg lista
24.07.2011.
u 15:47

Narodni trgovački lanac (NTL) koji okuplja 16 trgovačkih kuća s ukupnim prometom svojih članica većim od 8 milijardi kuna, namjerava produžiti radno vrijeme dijela trgovina, posebice u turističkim regijama

Čini se da trgovački lanci barem zasad neće iskoristi nove zakonske odredbe o radnom vremenu koje im omogućuju da rade non-stop. Plodine, drugi po veličini lanac, koji očekuje više od tri milijarde kuna prihoda u 2011. godini, trenutno nema namjeru produžiti radno vrijeme svojih trgovina.

- Pričekat ćemo i vidjeti što će vrijeme pokazati, odnosno kako će se konkurencija ponašati, no zasad nemamo takvih namjera - rekla je za Poslovni dnevnik Đozi Heberling, članica uprave Plodine. Narodni trgovački lanac (NTL) koji okuplja 16 trgovačkih kuća (Kerum, Diona, Studenac, Tommy...) s ukupnim prometom svojih članica većim od 8 milijardi kuna, namjerava produžiti radno vrijeme dijela trgovina, posebice u turističkim regijama, kažu nam iz Uprave NTL-a. Ukoliko produljenje neće moći riješiti preraspodjelom poslova sa postojećim zaposlenicima u NTL-u najavljuju mogućnost dodatnog zapošljavanja.

Ni veliki šoping centri ne planiraju iskoristiti prednosti novog zakona. Iz Arena centra, jednog od najvećih zagrebačkih centara, kažu da za sada ne planiraju mijenjati radno vrijeme.

Ključne riječi

Komentara 17

CU
cuma
17:22 24.07.2011.

što će biti s našim suprugama, majkama, što će biti s našom obitelji, u kakvom to društvu živimo, o čemu to Crkva trabunja, Jaca i ostali, koja hrvatska obitelj, dolje fašistička bando!!!!!

UF
ufrm
17:41 24.07.2011.

@cuma Supruge i majke, osim ako nisu nasle nista bolje ce ostat tu gdije jesu :-) Sto se 0-24 sata radnog vremena tice vecini se to i ne isplati, nego samo onima koji su na frekventim lokacijama i u turistickimm sredistima. Bilo bi lijepo kad bi svi radili non-stop ali mi smo malo trziste.

OB
-obrisani-
16:51 24.07.2011.

Trgovci bi trebali raditi i duže,a ne samo 24 sata na dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije