Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krizni stožer

'U centrima kupujemo robu iz zemalja pogođenih zarazom, a naši proizvođači nemaju gdje plasirati proizvode'

Foto: Osječko-baranjska županija
27.03.2020.
u 11:31

- Reklamama s popustima stvarate probleme stožerima jer će netko zbog 5 posto jeftinijeg Bobi flipsa tražiiti propusnicu. Dijelite rukavice građanima pred trgovinom, to je pametnije - poručio je Goran Ivanović, šef kriznog stožera Osječko-baranjske županije

Ukupno je 37 oboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji, od toga je pet novih. Dvoje je otpušteno kući. Četiri su bolesnika na respiratoru u KBC-u Osijek, dakle jedan više nego jučer. Broj djelatnika bolnice koji su u samoizolaciji ostao je na 86, a među liječnicima trenutno nema pozitivnih.

Testirano 48 osoba

Testirano je jučer u osječkom ZJZ-u ukupno 48 osoba, od kojih je 6 bilo pozitivno, odnosno pet iz Osječko-baranjske županije i jedna osoba s područja Vinkovaca. Navedeno je to na konferenciji za medije županijskog kriznog stožera. Prije nekoliko dana na isti broj testiranja bilo je 11 oboljelih, a jučer njih 6, što pokazuje da se situacija, možda, smiruje, rečeno je na stožeru.

Što se tiče područja iz kojih dolaze oboljeli, njih troje je iz Ernestinova, četvero iz susjednog Ivanovca, dvoje iz Valpova i po jedno iz Čepina, Petrijevaca, Našica te Samatovaca.

- U posljednje 24 sata, zabilježena su dva kršenja samoizolacije, po dojavi djelatnice iz trgovine i iz Doma zdravlja. Ukupno je 1190 osoba u samoizolaciji. Kontrolirali smo propusnice na osam stalnih punktova i 23 privremena, a bilo je ukupno 14 osoba koji su pokušali ući bez propusnice - rekao je Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske.

Šef kriznog stožera Goran Ivanović izvijestio je kako je riješen prijepor s Virovitičko-podravskom županijom te su uklonjenje barijere koje je tamošnji krizni stožer stavio na ceste, odnosno ulaze iz Osječko-baranjske županije.

- Apeliramo na trgovačke centre da ne šalju reklamne letke s popustima po kućama. To stvara probleme stožerima jer će netko zbog 5 posto jeftinijeg Bobi flipsa tražiiti propusnicu. Dijelite rukavice građanima pred trgovinom, to je pametnije - poručio je Ivanović.

Još je jednom poručio ugostiteljima da maknu stolice ispred lokala, jer to stvara dojam da kafići rade.

"Kupujmo od domaćih OPG-ova"

- Apeliram na sve trgovce da kupuju robu od naših proizvođača i OPG-ovaca da te ljude spasimo. Građani, kupujte proizvode s etiketom naše županije, jer tako činite dobro i sebi i našim proizvođačima - poručio je.

Župan Ivan Anušić, pak, predložit će nacionalnom stožeru otvaranje tržnica na području županije, ali uz kontrolirane ulaske s dezinfekcijskim barijerama.

- Naravno, tržnice ne smiju biti epicentar zaraze i zato će sve biti pod kontrolom epidemiologa, ako nam nacionalni stožer to odobri. Pozdravljamo odluku o otvaranju zatvorenih dijelova tržnica, ali tražimo to i za otvorene dijelove. To nam je važno zbog naših lokalnih proizvođača. U trgovačkim centrima kupujemo voće i povrće iz uvoza, iz zemalja koje su najviše pogođene zarazom poput Španjolske i Italije, dok naši proizvođači nemaju gdje plasirati svoje proizvode. Cijelo vrijeme govorimo da je osnovni posao Slavonije poljoprivreda, pa idemo to sada i primijeniti. Nema razloga da trgovački centri rade, a tržnice budu zatvorene - poručio je Anušić. Župan će od ministrice poljoprivrede Marije Vučković, dodao je, tražiti hitnu isplatu poticaja poljoprivrednicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije