Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50-ero nestale djece u RH
Povratak na članak

Misle da im se u bijegu ništa neće dogoditi, a putem interneta kontaktiraju s nepoznatima

Najčešće bježe kada nisu zadovoljene neke njihove temeljne potrebe, ako odrastaju u nedovoljno podržavajućoj okolini, kada su obiteljski odnosi iznimno narušeni ili ponekad radi zabave i uzbuđenja.

Komentari 17

VI
Vito
08:36 26.05.2018.

Dalmacija: Prvo naučite razlikovati pojmove pa onda pišite o balkanu. __ Balkan je južno od rijeke Save, a Hrvatska je sjeverno od rijeke Save - tako je ispravno pisati Hrvatska je i po ovom mjerilu najgora do Balkana. __ Za razliku od Dalmacije iz koje u Hrvatsku dolaze Balkanci pa je zbog toga i nastala narodna poslovica - možete doći u gradove sa sela, ali selo ne želi izaći iz vas.

VL
CV
cvikcange
09:36 26.05.2018.

S 4 god zgubil sam se u Trstu. Mama mi je tutnula piksu kole u ruke i odo' ja. Skor sam batine pokupil kad su me našli

VL
VI
Vito
08:43 26.05.2018.

– Nestanak djeteta treba odmah prijaviti, ili na 116 000 ili policiji na 192. ::: A zašto ne na oba broja??? __ Hoće li biti prijavitelji kažnjeni kad nazovu na oba broja??? __ Ili u demokraciji daju izbor ili/ili pa tko prije pronađe dobije nagradu??? __ Znači postoji 50 % šanse da će jedni pobjediti u pronalaženju. __ Ali to je onda nepošteno prema konkurenciji, jer drugi nisu obavješteni pa nisu imali šansu tražiti nestale.

VL
HI
Hik
08:26 26.05.2018.

Opet mrzitelji Neovisne Hrvatske pisu. Hoce se pokazati kak nam je lose. To uopce nije tocno. Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta.

VL
VI
Vito
08:45 26.05.2018.

Potrebno je pronaći što noviju fotografiju djeteta ::: Kad već spominjete brojeve ili/ili, zašto ne spominjete i gdje tražiti -što? - novije fotografije???

VL
VI
Vito
08:49 26.05.2018.

roditelji se trebaju pobrinuti da dijete uvijek traži dopuštenje prije nego što ode s nekim, poznatim ili ne, da zna svoje puno ime, adresu i telefon osobe od povjerenja. --- nestala 16-godišnja nestao 17-godišnji ::: Prema ovakvom članku, djeca su očito mentalno nerazvijena pa nije niti čudo što su nestala - ne znaju svoje ime, adresu i telefon -izgubljeni u vremenu i prostoru-

VL
VI
Vito
08:59 26.05.2018.

Stvarno moram površno čitati kako ne bih mogao "brzo" komentirati, jer me ponovo upozorava "netko" da malo usporim. __ Kad usporeno čitam dolazim do jasnih i "kriminalnih" nelogičnosti u ovom članku. __ Na početku jasno pišu godine nestalih, u sredini članka su opisani postupci za roditelje djece s "posebnim potrebama", a na kraju su opisi ponašanja koje moraju roditelji djece s AUTIZMOM primjenjivati dok s njima izlaze "među ljude". __ Nigdje spomena djece normalnog ponašanja s roditeljima "bez ponašanja" i odgovornosti roditeljstva od rođenja do "zrelosti" - pogotovo "kritičnog" razdoblja puberteta između 12/13-e do 18-e godine života.

VL
VI
Vito
09:17 26.05.2018.

neki dan prolazim ulicom pored "trojke" - pas, vodič psa i djete. __ "Za divno čudo" ulica je bila "tiha" pa sam čuo razgovor vodiča psa s djetetom: - djete: zašto ne, to ima "branka" - vodič psa: nemože - djete: ali to imaju i drugi u razredu - vodič psa: nemože. __ Bez imalo prisnosti s djetetom kojeg drži za ruku i vuče za sobom dok ga pas šeće po ulici. __ Takvo djete će prvom prilikom "nestati", a tek je prvi ili drugi razred osnovne škole. __ Toliko negativnosti je zračilo iz vodiča psa da ih nisam htio niti pogledati, jer mi je došlo "premlatiti" ga kako se ponaša prema djetetu. __ Uz to, očito je da je psu djete na nižoj razini u čoporu pa me ne bi iznenenadilo pročitati članak u novinama: pas izgrizao djevojčicu "ničim izazvan". __ Ton i napetost u govoru vodiča su jasno pokazali da je djete neželjeno i nepotreban "teret" kojeg mora vuči za sobom dok ga pas vuče za ruku na uzici. __ Netko "socijalno osvješten" i poduzetnički motiviran mogao bi u Hrvatskoj osnovati školu obrazovanja roditelja, budućih i sadašnjih, jer kad malo pozornije pogledate "roditelje" kako se ponašaju s i pored djece nije niti čudo što djeca "nestaju" čim im se pruži prilika. __ Dodajte tome i zabranu učiteljima i profesorima odgoj djece po školama, imate jasan uzrok i uzorak "nestanka" djece. __ "Predatori" samo čekaju priliku, a "roditelji" im djecu i "praktički" prepuštaju pa se čude kad "djeca nestanu".

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:22 26.05.2018.

16 godisnjakinja i17 godisbjake su vama djeca??¿???

VL
DE
deda1234
11:29 26.05.2018.

A nekad su sa 17 _18 god isli na baustelu

VL
CR
CroViktoria
08:42 26.05.2018.

Jedan umirovljeni branitelj je tražio svog sina i našli su ga na auto otpadu.Saznalo se da je dijete bilo protiv svoje volje i da je bio izrabljivanju za teški fizički rad.

VL
CR
CroViktoria
08:38 26.05.2018.

16 i 17 godina su djeca. Emotivno su još djeca u fazi odrastanja. Provjerite klubove, noćne varove, skvoterske stanove koji su opremljeni kompjuterima, udruge (koje se skrivaju pod udruge, a tko zna šta iza toga stoji). Najviše ih ima u samom centru.

VL
VI
Vito
08:31 26.05.2018.

Autor Romana Kovačević Barišić Trenutačno u Hrvatskoj pedesetero nestale djece::: Stvarno???? __ Ako su nestala kako znadete da su u Hrvatskoj??? __ Dajte malo razmišljajte kad pišete ovakve naslove. __ Ako su nestala onda nitko ne zna gdje su, a vi pišete da su u Hrvatskoj. __ Iz kojih su zemalja ta "nestala" djeca došla u Hrvatsku??? __ Zašto ne obavijestite "nadležne" da znate kako su "nestala" djeca u Hrvatskoj???

VL
Avatar Dalmacija
Dalmacija
08:15 26.05.2018.

Hrvatska je i po ovom mjerilu najgora na Balkanu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.