Naslovnica Vijesti Crna kronika

Trener u pritvoru jer je pipkao djevojčice, najmlađoj je bilo 11 godina

Najmlađoj oštećenici je bilo 11, a najstarijoj 17 godina. Tužiteljstvo ga sumnjiči za više djela spolnog uznemiravanja, bludnih radnji, spolne zloporabe djeteta starijeg od petnaest godina
21. rujna 2018. u 19:41 8 komentara 7798 prikaza

Muškarac (66), inače trener u jednom borilačkom klubu u Zagrebu, osumnjičen je za više djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Memoari Glumica priznala: Očuh me seksualno zlostavljao, a mami to nisam mogla reći

Istovremeno, sudac istrage je odbio prijedlog tužiteljstva da se 66-godišnjaka pritvori i zbog opasnosti od ponavljanja djela, pa će Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, na taj dio odluke žaliti.

Osvajao državna prvenstva

Kako se sumnja, 66-godišnjak je od 2003. do 2015. kao trener jednog kluba u kojem se trenira borilački sport spolno zlostavljao i u više navrata spolno uznemiravao četiri djevojčice i djevojke. Najmlađoj oštećenici je bilo 11, a najstarijoj 17 godina. Tužiteljstvo ga sumnjiči za više djela spolnog uznemiravanja, bludnih radnji, spolne zloporabe djeteta starijeg od petnaest godina...

Drugim riječima, 66-godišnjak se sumnjiči da se oštećenicima neprimjereno obraćao aludirajući na seks, da ih je pipkao ili od njih tražio da njega pipkaju...

CAvtat KAZNENO PRIJAVLJEN Muškarac (55) osumnjičen da je spolno zlouporabio dijete na brodu iz Cavtata

Riječ je o djelima za koje je zapriječena kazna od jedne do tri godine zatvora. Osumnjičeni se u mladosti i sam bavio borilačkim sportovima te je osvajao državna prvenstva. Uz to je čelnik saveza jednog borilačkog sporta, a od 2013. visoko kotira i u europskoj federaciji tog sporta.

Ukratko, riječ je o dugogodišnjem sportskom dužnosniku koji je obnašao visoke funkcije u sportu koji predstavlja. Neugodna priča za njega je krenula prije desetak dana kada ga je jedna od djevojka koju je seksualno uznemiravao prijavila policiji. Nakon što je oštećenica ispričala što joj se događalo, policija je počela s provođenjem izvida i prikupljanjem podataka, pa je u nekom trenutku zakucala i na vrata 66-godišnjaka.

Pretražen mu je stan i izuzeto sve što bi moglo biti korisno u rasvjetljavanju djela za koja se sumnjiči. Detalji cijele te gnjusne priče nisu poznati jer je policija, kao i uvijek u ovakvim situacijama, radi zaštite žrtava, zakopčana do grla. Stoga za sada nije poznato je li oštećena nekome ispričala što joj se događa ili je 66-godišnjaka sama prijavila policiji. Poznato je samo da se sve to događalo najmanje osam godina, što znači da će policija i tužiteljstvo vjerojatno provesti sveobuhvatnu istragu.

Ilustracija pedofil iz rijeke Četiri godine seksualno zlostavljao djevojčicu i sve snimao

Razgovarat će sa svima

Tijekom te istrage prikupit će se svi materijalni i personalni dokazi. Odnosno, istražitelji će vjerojatno pregledati mobitel i računalo 66-godišnjaka kako bi ustanovilo je li oštećenicama preko mobitela i računala slao poruke ili fotografije neprimjerenog sadržaja.

Isto tako istražitelji će razgovarati i s oštećenicima te ljudima iz obiteljskog, poslovnog i sportskog okruženja 66-godišnjaka, a istraživat će se i je li bilo još žrtava. Sve te radnje moći će se provesti nakon što rješenje o provođenju istrage protiv 66-godišnjaka postane pravomoćno te nakon što se razmotre žalbe na određivanje istražnog zatvora. 

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • rimac444:

    Koliko žena pipka i iskorištava maloljetnike i o tome se nitko ne brine ni javlja. Za ružne babe to je normalno

  • dalibor.hren:

    Od 2003. je prošlo 15 godina! Gdje ste, moje dame, bile svo to vrijeme? Kako će netko, nakon toliko vremena, dokazati nevinost ili krivicu?

  • nogogaz:

    Balkantolici su opasni. A na sricu nije svestenik....