Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građanski odgoj
Povratak na članak

Trećina učenika misli da ljudska prava vjernika određuje Biblija

To je pokazalo finalno istraživanje provedeno među učenicima uključenima u eksperimentalnu provedbu građanskog odgoja u školama

Komentari 28

CP
Cviet Prigorja
18:21 12.01.2014.

Ljudska prava opisana s deset zapovijedi su fakat strašna. Recimo peta zapovijed: Ne ubij. Od pete zapovijedi svakoj poštenoj aborterki skoči tlak. Ili recimo zapovijed: Ne sagriješi bludno. Kak se samo osjeća homić kad to čuje... Ili recimo legendarna " " Propvijed na gori" govori nam o zlatnom pravilu . Ne radi drugome ono što ne želiš da drugi rade tebi". Bez veze, je li, kad svaki pošteni komunjara zna da je drug Staljin rekao kako je pravedno i pošteno ono što je pravedno i pošteno za drugove i drugarice. Itd...

VL
KR
KroničarHr
17:02 12.01.2014.

Na temelju cega je GONG dobio licencu za bavljenje tim poslom i koji su uvjeti bili za to? Kod nas tko se god javno deklarira kao deklarativno ljevicarska, a u stvarnosti neokomunisticka, udruga dobije pravo na tumacenje pojma-gradjanski. A u pozadini suma iz koje im ni repovi jos nisu izmigoljili.

VL
BL
bellator luminis
20:49 12.01.2014.

Biblija je dokazano štivo, ako se koristi i živi na ispravan način! Što ovaj članak uopće hoće reći? Čisto sumnjam da ako netko nije odgojen doma da će mu pomoći sat vremena etike i kulture u tjednu. Stalno nekakvi pokusii sa našom djecom, ko god dođe na vlast misli da je njegov svjetonazor najbolji, da je njegov odgoj najbolji, da je on najbolji "GRAĐANIN" , ostali su valjda nekulturni i zaostali "čobani", a svjedoci smo upravo suprotnih djelovanja tih istih takozvanih građana koji nemaju ni minimum etičnosti a kamoli morala, i baš bi oni odgajali tuđu djecu a nesposobni su preodgojiti sebe u najsitnijim finesama i ponašanju! Ja znam samo jednu stvar: dok su se ljudi držali morala u ne tako davnim vremenima, makar bili i nepismeni bili su kulturniji i pošteniji od današnjih tzv: Građana! Njihovo poštenje, kultura i moral su im bili zapisani u srcu rukom njihovih roditelja. Današnji čovijek izmišlja toplu vodu i postaje sve nemoralniji i okrutniji bez obzira na izvanjsku finu građansku fasadu!

VL
XA
xaron
20:54 12.01.2014.

Smeta nam neznanje djece, a nesmeta nam neznanje vlade ? Kakva nam je vlada, djeca su odlična.

VL
GO
goran2hr
08:30 13.01.2014.

Pitanje uvođenja građanskog odgoja treba staviti na referendum. Onako, usput, uz prve slijedeće izbore. Time bi se uz mali trošak, izbjegao budući veliki trošak, nametanje, opterećivanje i zatupljivanje djece. Inače ovaj za G.O. afirmativan članak, dana je i statistika, kojakoja zapravo govori protiv njegovog uvođenja, jer: 1. Osamdeset % učenika četvrtog razreda osnovnih škola koji su eksperimentalno imali građanski odgoj, kaže da zahvaljujući njemu (G.O.) nije poboljšalo sliku o sebi i odnose s drugima. 2. A 90 % učenika smatra da njihov osobni napredak nema veze sa stjecanjem novih znanja i vještina, koja im je pružio građanski odgoj. 3. Na pitanju diktatora kojeg građani "ljube" i pjevaju mu pjesme, 61 % učenika pokazalo je da ima smisla za humor. Građanski odgoj novi je pokušaj uvođenja lijevo-liberalne indoktrinacije djece na mala vrata. A također i izlika za uhljebljivanje podobnih aktivista i bivših profesora marksizma.

VL
Avatar maraaa
maraaa
10:36 13.01.2014.

zašto G.Odgoj ne bi bio izborni kao i vjeronauk? može isti sat pa neka izabere tko što hoće od ta dva predmeta

VL
KA
kafka
10:43 13.01.2014.

'Samo trećina (33%) zna da ljudska prava vjernika određuje Opća deklaracija o ljudskim pravima, a 31% misli da je to Biblija i 30% da je to uređeno Deklaracijom o slobodi vjeroispovijesti' A tko ih je trebao tome naučiti? Ovo s Ovo s Biblijom i nekom 'deklaracijom o slobodi vjeroispovijesti' je govori da ne znaju ni što što, a kamoli što je Biblija. Nadam se da će takvi naučili što je lijevo, a što desno prije sjedanja za volan. .

VL
GI
gismund
08:48 13.01.2014.

ovo je nametanje ljevičarske ideologije, skriveno, podmuklo, na mala vrata

VL
KA
kafka
10:34 13.01.2014.

Cijela vlada misli da prava građana određuje što Vlada kaže!! Sreća je da nam Ustavni i Vrhovni sud nisu takvi.

VL
KA
kafka
10:36 13.01.2014.

Pa i preko 30% ih je matematički nepismeno (prema PISA istraživanju).

VL
DU
Deleted user
18:22 12.01.2014.

Nije čudo kada se većina roditelja ove djece školovala u komunizmu gdje je bilo zabranjeno spominjati Opću deklaraciju o ljudskim pravima.

VL
NE
neboiznadzagreba
19:09 12.01.2014.

Blaženi maleni, koliko su istine rekli, a kritizira se njihovo "neznanje " !

VL
Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
08:10 13.01.2014.

ljudska prava i količinu ljudskih prava u hrvatskoj odeređuje UDBa a informacije o tim pravima su nam plasirane najčešće s "H"TV-a

VL
EV
evropljanin
18:03 12.01.2014.

to je zaista zalosno.

VL
VS
vskarica
08:35 14.01.2014.

Hvala bogu pa nam više ova ili ona vlast ne može zabraniti istinu tako što ne odobrava licencu, nego oni koji znaju što rade mogu tražiti i dobiti sredstva za istraživanja pokazavši kompetenciju. Ali, kad već jesmo kod toga, GONGG itekako ima sve moguće licence. Imamo sam čast raditi s njima, a svima koji iz dokonosti pljucaju po volonterima koji se lome za opće dobro i puše gluposti o soroševim plaćenicima imam reći samo da bi se mogli više potruditi i raspitati. Imaju gdje. Nije za ovo kriv vjeronauk. Činjenica je da djeca nemaju od koga čuti što znači biti građanin/državljanin i potreban nam ne i građanski i zdravstveni odgoj, jer nas u protivnom uče nepismenjaci o poslušnosti, pohlepi, mržnji i zadrtosti. I ne. Ne prozivam ovdje nijednog posebnog nepismenjaka ili stranu. Bog zna da nam ih ne fali koju god opciju odabrali.

VL
DU
Deleted user
19:34 12.01.2014.

nama treba gradanski odgoj ali i vjeronauk. sigurno se moze naci jedna zlatna sredina. povraca mi se od tih vjerskih fanatika ali istovremeno bih htio da se mladi upoznaju s nasom tradicijom. mislim da vecina tih vjeroucitelja samo steti vjeri nase djece. trebali bi imati religijsku kulturu u skoli. ja sam isao na vjeronauk 70 tih na tresnjevci u Corpus Domini kapelici i imam samo ljepe uspomene. kaj to treba u skoli. moj sin nije nikak htel ici u skoli na vjeronauk i to u njemackoj . vjerouciteljica mu je bila zla.drugom sinu vjeroucitelj je isto bio opak. najmladem sinu je vjerouciteljica bila izvrsna. to vam je tak. kak kog zapadne. ak vam zapadne kakav olos bolje decu ne slati u skoli vec samo u crkvu na vjeronauk.

VL
Avatar lola lola
lola lola
07:26 13.01.2014.

"Ljudska prava opisana s deset zapovijedi su fakat strašna. Recimo peta zapovijed: Ne ubij. Od pete zapovijedi svakoj poštenoj aborterki skoči tlak. Ili recimo zapovijed: Ne sagriješi bludno. Kak se samo osjeća homić kad to čuje... Ili recimo legendarna " " Propvijed na gori" govori nam o zlatnom pravilu . Ne radi drugome ono što ne želiš da drugi rade tebi". Bez veze, je li, kad svaki pošteni komunjara zna da je drug Staljin rekao kako je pravedno i pošteno ono što je pravedno i pošteno za drugove i drugarice. Itd..." uh a zasto vi to tumacite na svoj nacin??? Tu se ne misli na ubijanje fetusa vec na opcenitu zapovijed "Ne ubij"....a to se onda valja odnosi na bilo koje ljudsko bice i zivotinju....ali naravno, parcijalno tumacenje je dovelo do krizarskih ratova, inkvizicije itd.... O bludu??? Teba smanjiti vanbracni, predbracni seks, svinganje itd itd....a ne samo homoseksualizam, po vama.... I gdje se u zapovijedima spominje Staljin??? Vi ste malo vise ludih gljiva jeli....

VL
OG
Oger
18:07 12.01.2014.

Tko je tako zaglupio tu djecu ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.