Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Podstrani

Treće vještačenje treba otkriti je li ju je silovao mikserom

Kuća u Podstani u kojoj je silovana studentica
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.05.2014.
u 16:25

Tek treba utvrditi čime je ozlijeđena studentica. Splitski liječnici drže da je riječ o mehaničkom predmetu, riječki ostavljaju mogućnost da su ozljede nanesene rukom

Na početku suđenja 22-godišnjem Roku Š. iz Splita za pokušaj ubojstva i spolnog odnošaja bez pristanka, zatražit će se novo, treće medicinsko vještačenje. 

Odlučeno je to na pripremnom ročištu održanom u ponedjeljak na Županijskom sudu u Splitu. Suđenje će, pod predsjedanjem suca Mlađana Prvana, započeti za otprilike dva mjeseca.

Riječ je o slučaju iz studenog 2012. godine kada je tada 20-godišnja studentica teško ozlijeđena i brutalno silovana na zabavi u Podstrani, na kojoj je zajedno s grupom vršnjaka slavila oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču.

Što se točno dogodilo, trebalo bi se rasvijetliti na sudu, tijekom procesa koji će biti zatvoren za javnost.

U svakom slučaju, svjedoci su ispričali kako su se njih dvoje ljubili i mazili, pa ih je društvo ostavilo da budu sami u kuhinji, a kada su se vratili, djevojka je ležala na podu, bez svijesti i u lokvi krvi. Liječnici, zgroženi težinom njezinih ozljeda, satima su se borili za njezin život. Imala je teške ozljede unutarnjih organa koje su, ocijenili su splitski vještaci, naneseni mehaničkim predmetom. U javnosti se spekuliralo o mikseru, međutim policija nikada nije pronašla predmet kojim je mogla biti ozlijeđena. Iako je od ozljeđivanja protekla godina i pol dana, djevojka se još liječi, a posljedice će biti trajne.

Nije bilo svjedoka, djevojka se ničega ne sjeća, a mladić se branio kako je seks bio sporazuman, pokušao ju je zadovoljiti rukom, a nije mogao objasniti odakle takve ozljede. 

Tužiteljstvo ustraje na optužnici za pokušaj ubojstva jer je on sa 1,44 promila alkohola u krvi i bez utjecaja droga, bio priseban i svjestan mogućih posljedica svog čina. Optužnica ga tereti da joj je u spolni organ "ugurao tehničku napravu s ciljem da je usmrti". 

Željko Gulišija, odvjetnik optuženog mladića, zatražio je drugo vještačenje koje je napravio Medicinski fakultet u Rijeci u kojemu se otklanja mogućnost da su ozljede načinjene mikserom, a ostavljena je otvorena mogućnost da je ozlijeđena rukom. 

Inače, sudac Prvan tražio je vlastito izuzeće jer poznaje oca žrtve, međutim predsjednik splitskog suda taj je zahtjev odbio. 

>> Strava na zabavi: Još nisu otkrili čime je silovao djevojku

Komentara 2

LI
liliZG
14:52 13.05.2014.

grozno!

LA
Latz
17:04 12.05.2014.

"Inače, sudac Prvan tražio je vlastito izuzeće jer poznaje oca žrtve, međutim predsjednik splitskog suda taj je zahtjev odbio." --- I pokazao koliko mu je bitno da suđenje prođe kako treba i da nema osnove za žalbu .... bravo, hrvatski sudovi nastavljaju u redovnom tonu, nesposobno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije