Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća challangera
Povratak na članak

Trebala je održati dva predavanja, no shuttle je nestao u eksploziji

Nijedan učitelj u povijesti nije se ovako dobro pripremio – govorila je nastavnica nakon što je prošla kroz mlin priprema za svemirski let.

Komentari 6

OB
-obrisani-
21:51 29.07.2010.

Sjećam se tog dana da sam ostao paf! Vilicu nisam mogao zatvoriti i stalno sam mislio kako je to moguće! Sjećam se da je i naš Korado zvao telefonom NASU i rekao da ne treba uzletati! To je stvarno bilo šokatno !

VL
OB
-obrisani-
05:50 30.07.2010.

Neka počivaju u miru i slavi. Meni je Reaganov govor bio najbolniji trenutak. No treba reći i da se program nastavio nakon skoro tri godine priprema.

VL
CH
Chiller
18:19 01.08.2010.

Jel to onaj Challenger zbog kojeg su Ameri optužili Ruse da su ga srušili laserom iz satelita? -Ali nikad dokazali...

VL
Avatar jura-100
jura-100
10:49 02.08.2010.

\"I mi smo tog utorka do duboko u noć okvir po okvir analizirali videosnimku ne bismo li dokučili što je pošlo naopako.\" Pa ovo je zaista PRETUŽNO!!! Jedan lik koji sebe voli nazivati \"novinar\", koji raspolaže nepotpunim srednješkolskim znanjem iziz općih predmeta, sebe vidi kao čovjeka koji ANALIZIRA uzroke eksplozije raketoplana. ONI (tko su to oni nije objašnjano) su ANALIZIRALI snimku??? ANALIZIARALI!!! Ambruš Kiš je ANALIZIRAO snimku??? Sa svojim društvom u birtiji? I pomoću koje to tehnike? Starog videa i televizora? Stvarno apeliram na uredništvo Večernjeg, ako imalo drže do renomea lista, da više ne objavljuju priloge ovog \"novinara\". Jer su smiješni i pučkoškolcima.

VL
Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:13 02.08.2010.

Članak vrvi glupostima. \"Do danas se pokazalo da je shuttle prekompliciran..\" Shuttle je PREKOMPLICIRAN??? Pa zar Kiš očekuje da se u svemir putuje biciklom? Kiš je u svojo \"analizi\" nesreće u 72. sekundi uočio plamen. A onda kaže da jeje plamen bio vidljiv u 60. sekundi \"Prsteni koji su trebali štititi glavni spremnik od vrelih plinova iz potisnika bili su zatajili.\" Prsteni su ZATAJILI??? \"Računala su pokrenula proceduru za promjenu smjera...\" Pa zaboga, računala CIJELO VRIJEME upravljaju stabilnošću letjelice... \"Taj je manevar, pokazuje kasnija istraga, izbacio iz ležišta spojku...\" Izbacio je SPOJKU IZ LEŽIŠTA??? \"Plameni je jezičac promijenio oblik...\" Plamen je promijenio oblik??? Zaista čudno da plamen pri brzini od nekoliko stotina km/h MIJENJA OBLIK!!! \"Kontrola je naredila zapovjedniku Dicku Scobeeu da “podigne dovod goriva”\" PODIGNE dovod goriva??? Baš lijep prijevod... u duhu jezika. Ukratko - KATASTROFA od teksta. I osim toga - zbog čega je uopće objavljen??? Sve se to već godinama zna... a i nije neka godišnjica nesreće??? Očito se radi o čistoj reciklaži prastarih tekstova

VL
CH
Chiller
16:53 03.08.2010.

Space Shuttle kao svaki Američki projekt bio je malo preskup i djelomično efikasan. -Naravno,kada ti privatnici rade dijelove vrhunske kvalitete,to košta... A oni uzmu najjeftinijeg,kao isplativ je,pa onda zastoj. -Bouran je puno efikasnija letjelica od Shuttlea,možda neodoljivo liči na shuttle,alii je u stanju 5-6 puta obavit misiju bez promijenjenog djela,ali Shuttle svaku misiju mijenja komplet teflonske štitnike i jako potrošne dijelove. ($$$$$) -Ameri bi trebali malo proučiti Bouran pa napraviti nešta novo... Ili pronaći protu oružje sovjetskim - Ruskim satelitima - laserima - tj,skalarnim oružjima... :) Ili će često imati nezgode...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.