Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.05.2021. u 11:05

Vrijeme je da se, bez obzira na posljedice, kaže “bilo bi dosta”. Čak i ako se Dijani Zadravec čini nepravda

Vješta, ambiciozna, moćna i prodorna. Šefica s bičem u ruci i ako u toj poziciji ne uživa, očito se ne osjeća nelagodno. Štoviše! Naravno, govorimo o Dijani Zadravec. Njezina je priča zaokružena. Sebe vidi kao istjerivačicu korupcije u zdravstvu, a protunapadi su orkestrirani od onih čije je interese ugrozila. Ona borbena pravednica, a sve oko nje korupcija. Ništa zato, po načinu kako komunicira s resornim ministrom, kako se nosila s prosvjedom i brojnim optužbama za mobbing, protestnim objavama radiologa, medijskim pritiscima, ništa nije narušilo njezinu stabilnost.

Ona ruši “korumptivne” natječaje, podnosi kaznene prijave, radiolozi se osipaju, padaju ostavke, samo ona ostaje. Pokušavali su je smijeniti, ali ne ide. Malo ih je koji bi izdržali sve to što je samo proteklih dana podnijela drčna čelnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Kakav li je samo osjećaj doći na posao gdje znaš da te mnogi, blago rečeno, ne podnose!?

Samo netko tko ima jako zaleđe može se sa svime time nositi. Ali, kakav to osjećaj za odgovornost trebaš imati a da se ne upitaš, čak i ako su ti namjere najbolje, činim li štetu onima zbog kojih sam tu, čiji su životi u pitanju. A zdravlje i životi ljudi naročito liječniku trebali bi biti iznad svega, pa i pravde, a osobito inata, ambicije i potrebe za šefovskim dokazivanjem “moja je zadnja”. Zadravec ostavlja dojam da je uvjerena kako joj nitko ništa ne može. I da sve što radi, radi zbog nas, poreznih obveznika i pacijenata.

Naravno, ako smo rekli da i priče Zdravka Mamića treba provjeriti, to još više ovdje vrijedi, koliko god očitovanja prozvanih zvuče uvjerljivo. Možda se nešto dokaže, možda ne. Samo do službene potvrde sumnji mogu proći tjedni, pa i mjeseci. Kako god, pismo 11 radiologa prelilo je čašu. I posve je nevažno tko i zašto procjenjuje da je Zadravec zaslužila da ju se trpi kao glavnog lika u ovoj sapunici. Vrijeme je da se, bez obzira na posljedice, kaže “bilo bi dosta”.

Čak i ako joj se čini nepravda, naknadno se može popraviti, ali odnosi u kući u kojoj stoluje očito su nepovratno narušeni, a posljedice za one kojih se sve to ne tiče mogle bi biti nepopravljive. Trebaju li pacijenti biti taoci jedne osobe. Pa makar to bila i HDZ-ova Dijana Zadravec! 

 

>> Pogledajte i ovaj video - Dijana Zadravec: "Liječnica je agresivno došla u moju sobu i pokušala napraviti incident"

Komentara 2

DA
damascus
20:52 12.05.2021.

Pä autor teksta nije smio napisati ono o čemu javnost bruji; da ima zaštitu predsjedn ika HDZ-a i to toliku da mu je supruga predsjednika HDZ-a s puno razloga ljubomorna. Zna se!

DH
Dinko Horvat
22:26 12.05.2021.

Koga zanimaju frustracije ovakve osobe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije