Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice podnio ostavku: 'Zadravec je najmanji problem'

Ostajem predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a  i predsjednik Kirurškog društva, što sam zbog ove funkcije donekle i zanemario
11. svibnja 2021. u 11:35 40 komentara 36681 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice u Zagrebu, dr. Mario Zovak podnio je ostavku u utorak i, iako oklijevajući, kazao nam da se ne namjerava kandidirati za ravnatelja ovog KBC-a na izborima u srpnju.

Zagreb: Doktorica Dijana Zadravec čak 16 potpisnika Zadravec prijavljena za mobing: Pola ovih potpisnika uopće nisam srela prošli tjedan

Samo nekoliko dana ranije Zovak je izjavio da ne želi nekom izjavom dati dojam da se promovira i time eventualno utjecati na skori izbor ravnatelja, iz čega se može zaključiti da je s tim izborom računao. No, danas je dao priopćenje o svojoj ostavci. 

– Pet godina se nosim s istim problemima. Dijana Zadravec najmanji je problem. Ostajem predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a  i predsjednik Kirurškog društva, što sam zbog ove funkcije donekle i zanemario – kazao nam je prof. Zovak. 

Pitali smo ministra Vilija Beroša je li Zovak morao odstupiti. 

prozvali predstojnicu Klinike HUBOL: Pitamo se kako Zadravec drži u šaci kliniku, ministra, Vladu...

– Njegova procjena. Ministru su ravnatelji u bolnicama odgovorni za funkcioniranje sustava, sadašnji i budući – kazao je Beroš.   

Zovak se i oglasio u povodu podnošenja ostavke, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti

"Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Od 2003. sudjelujem u radu ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik ravnatelja, zamjenik ravnatelja, savjetnik ravnatelja, ravnatelj i na kraju v. d. ravnatelja.

Zgrada Kliničkog bolničkog centra Zagreb  - Rebro KBC ZAGREB Veliki uspjeh liječnika, porodili trudnicu na respiratoru, beba i majka su dobro

U svom sam radu, uz rad na Klinici za kirurgiju, čiji sam predstojnik od 2011., pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata, čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je, prema učinjenom, druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu. 
Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a s čvrstim mandatom.

OTVORENO Zadravec: Radiologinja Čulo je odbila obraditi 10 pacijenata, a privatno ih obradi 30

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove, na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Budućoj upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti."
 

VIDEO Prosvjed ispred Klinike za tumore

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca