Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.11.2014. u 12:00

Nije ugodno, a ni primjereno kada neka zemlja putem medija sazna da će dobiti ovakvu pomoć iako je svima poznato da smo i sa SAD-om, a i na međunarodnoj razini sklopili sporazume i dogovore za zajedničku borbu protiv terorizma

Najava Obamina glavnog državnog tužitelja da će u četiri balkanske zemlje, pa i u Hrvatsku, poslati timove tužitelja i pravnih savjetnika koji bi nam trebali pomoći da se obračunamo s domaćim džihadistima, pomalo nalikuje na onu uzrečicu da prevareni suprug posljednji sazna.

Nije ugodno, a ni primjereno kada neka zemlja putem medija sazna da će dobiti ovakvu pomoć iako je svima poznato da smo i sa SAD-om, a i na međunarodnoj razini sklopili sporazume i dogovore za zajedničku borbu protiv terorizma. Štoviše, otvoreno smo se pridružili koaliciji kojoj je cilj uništenje ISIL-a. Iako su povratnici koji su ratovali za Islamsku državu zaista neka vrsta objektivne opasnosti, trošenje novca, vremena i energije na eventualno procesuiranje četvero identificiranih džihadista iz Hrvatske u ovim se trenucima čini potpuno bespredmetno.

Govorim o trenutku u kojem je američki predsjednik shvatio da dosadašnja taktika borbe protiv ISIL-a nije bila uspješna i najavio da je treba mijenjati. Ako su timovi pravnih savjetnika, među ostalim, ta promjena, onda ISIL i džihadisti zaista nemaju od čega strahovati.

>>Potvrđena optužnica protiv petorice za ratovanje na strani ISIL-a

>>U BiH uhićeno 11 vehabija, Bosnom slobodno šeta tri tisuće džihadista

Komentara 6

KP
karlo.petrik
19:44 15.11.2014.

Da ste pravilno postupali ,sa osudama nebi ameri slali svoje pravne savjetnike. Prosto i jasno. ili?

VL
vlapok
13:36 15.11.2014.

Treba se svim sredstvima boriti protiv ovog zla....pa i nama su u dvoriscu

Avatar Tarabic
Tarabic
13:43 15.11.2014.

Ja bi vise voleo da padnem u ruke ovima iz ISIL-a nego Americkim pravnim savetnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije