Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp predlaže izmjene zakona o radu
Povratak na članak

'Treba ograničiti zapošljavanje na određeno najduže na godinu dana'

Gordan Maras kaže kako u SDP-u vjeruju da nema nikakvog razloga da zakon omogućava da rad na određeno vrijeme traje do tri godine, pa svako tri mjeseca radnicima produžuju ugovore na nova tri mjeseca, umjesto da ih zaposle na neodređeno

Komentari 8

JI
Ja i Ja
13:50 07.03.2019.

Klasična demagogija. Pa šta niste kada ste bili na vlasti?

VL
ST
stefj
14:21 07.03.2019.

Dajte napravite ZOR fleksibilnijim, uvedite tržište i konkurenciju, zaštitite radnike, a ne neradnike i uhljebe. Onda niti neće trebati zakon o radu... Ovo sada je zakon o zaštiti nerada. Dovoljno je pogledati neradnike u saboru, naročito ovog na slici pa je jasno zašto je takav...

VL
BA
barica56
06:54 08.03.2019.

Tri godine probni rok , čemu kad te može otpustiti kad hoće, tri mjeseca pa ako zadovoljavaš ostaješ ak ne ideš dalje a ne ovak radiš pod stresom i nemaš sva prava kao na neodređeno. Dobro da nije probni rok do mirovine.

VL
Avatar Grunf
Grunf
13:28 07.03.2019.

pa mogao si kad si imao priliku.

VL
GE
genex
14:13 07.03.2019.

reče čovjek koji cijeli život cucla državnu cicu. krele javi se kad nekog zaposliš i isplatiš bar jednu plaću.

VL
RE
redo
14:18 07.03.2019.

Pa kako vas nije stid! Zakon o radu stupio je na snagu 2014. godine, u mjesecu kolovozu, dakle za vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Bio sam u radnoj skupini za izradu zakona. Tražili smo da se ugovori o radu, kako u pogledu razloga za njegovo sklapanje, tako i u pogledu njegova trajanja, svedu na iznimku, kod zamjena radnika na bolovanju, godišnjem odmoru... Ne samo da to niste prihvatili, nego ste prihvatili zahtjev poslodavaca da prvi ugovor o radu na određeno vrijeme može trajati neograničeno. U cjelosti ste udovoljiti zahtjevima poslodavaca. Sada prodajete demagogiju i pravite od ljudi budale! Pa kako vas nije stid??!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.