Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKORO O IZBORU PREDSJEDNIKA

'Treba ići prema stvaranju koncenzusa oko puno stvari, ali i predsjednika Vrhovnog suda'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.02.2021.
u 12:58

Poručio je i da, ako postoji intencija da se nađe kompromis oko toga, Domovinski pokret će to pozdraviti

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je u petak kako bi se trebao postići konsenzus oko izbora novog predsjednika Vrhovnog suda upozorivši da je sudstvo rak-rana u funkcioniranju hrvatske države.

"To je pametno. Mislim da treba ići prema tome da se stvara konsenzus oko puno stvari i, između ostaloga, i oko toga", rekao je Škoro novinarima upitan slaže li se s Milanovićem koji planira tražiti konsenzus ljevice i desnice vezano uz kandidata kojeg od bude predložio za predsjednika Vrhovnog suda.  

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u četvrtak kako neće podržati niti jednog od troje kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, te najavio da će ime svojeg kandidata otkriti uskoro.

Škoro smatra kako je sudbena vlast jedna od rak-rana u funkcioniranju hrvatske države te ono što zove "dubokom državom" funkcionira tako da ovlada izbornim procesom i javnom nabavom, sudstvom i državnim odvjetništvom.

Poručio je i da, ako postoji intencija da se nađe kompromis oko toga, Domovinski pokret će to pozdraviti.   

Škoro drži da predsjednik Milanović ne može sam predložiti Hrvatskom saboru nikoga za tu funkciju mimo zakonske procedure.

"Nadam se da ne može. To bi bila diktatura i nema razloga za to. Postoji demokratska procedura u kojoj se, na sreću, oko nekih imenovanja i pozicija valja dogovoriti i dogovoriti se mora. To se u politici zove kompromis ili umijeće mogućeg", kazao je.

Škoro je ocijenio i da Milanović, sve što je do sada kadrovirao, nije to napravio baš najbolje istaknuvši kako je od njega po tom pitanju gori premijer Andrej Plenković.

Na novinarski upit, potvrdio je da će Domovinski pokret imati kandidata za gradonačelnika Zagreba.

 "Imat ćemo kandidata. Ukoliko se pojavi kvalitetan kandidat kojeg vrijedi  podržati - podržat ćemo ga. Za sada ga još nismo vidjeli. Ukoliko se ne pojavi, na vrijeme ćemo istaknuti svoga koji će biti dovoljno kvalitetan da predstavi mogućnost vođenja Zagreba na jedan drugačiji, transparentniji i bolji način. Za sada ga nemamo", rekao je.

Poručio je kako on niti Zlatko Hasanbegović, kako se spekulira u medijima, nisu još odlučili hoće li se kanididirati za tu funkciju.

Škoro je u Hrvatskom saboru nazočio predstavljanju Davora Dretara za kandidata za župana Krapinsko-zagorske županije.

Komentara 6

Avatar southman
southman
13:19 19.02.2021.

Smišnih li ljudi !!!

ZG
Zeljko Grabar
14:01 19.02.2021.

Nije uspio kao predsjednicki kandidat, isto tako i kao kandidat za premijera a sad bi mjesao karte i za odabir vrhovnog suca Hrvatske. Bilo bi mu bolje da se uhvati tamburice jer na podrucju glazbe ima kvalifikacije jer ako cee se predugo baviti politikom i to ce mu pobjeci jer dolaze novi. Osim toga sad kad Balasevic ima upalu pluca ima sanse da postane prvi glas ravnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije