Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ergonomija
Povratak na članak

Trčati bos je zdravo i efikasno, a u tenisicama je opasno za zdravlje

Bosonogi trkači spontano trče ispravnije, dočekujući se pri svakom koraku najprije na prste, a potom i na ostatak stopala. U tenisicama se trči tvrđe.

Komentari 7

BO
bomba
12:14 01.02.2010.

Odo\' u naučnike. Ovi su gore dobri kakvih ima. Jednom sam čitao naučni rad da će se zadnja prirodna plavuša na ovom svijetu roditi u Finskoj oko 2400 g. Tko će dokazati da nisu u pravu?

VL
VI
vidicmar
19:13 02.02.2010.

za to se zna oduvjek.. tko god da potrči bos će instinktvno trčati na prstima.. mene brine druga stvar.. gdje je nestalo novinarstvo.. ove je prevedno kao u google translatoru

VL
AG
Agramer198
08:49 03.02.2010.

Ja odgovorno tvrdim da je na slici u članku neki prikriveni rasizam, kao crnac trči bos jer nema za obuti niš! Zovite HHO!

VL
NU
nubiwarior
22:23 04.02.2010.

Isitina je , i ja sam trčao i igrao nogomat bos i nikada nisam imao žuljeve dok nisam obukao tenisice, počela su mi se stopala intezivnije znojiti, razmekšala se koža zbog vlažnosti i djelovanja soli iz znoja i zbrojite 1+1 pa ća te dobiti atletsko stopalo!

VL
OB
-obrisani-
11:17 01.02.2010.

ebiga sad, svaku 1 godinu nova istraživanja koja popljuju ona stara

VL
OB
-obrisani-
11:54 01.02.2010.

Ma super su im ta istraživanja. Jesino su zaboravili \"dodati\" opasnosti trčanja bos kroz parkiće u vidu: potrošenih igala, razbijenog stakla, odbačenog smeća..itd..

VL
BA
baš
11:07 04.02.2010.

Kao klinac trčao sam prašnjavom ulicom posutom šljunkom i šljakom (da šljakom) punim trkom i bos. Utrkivali smo se. Nikada baš nikada nisam ozlijedio noge. Bio sam brz. Danas vjerujte mi kada moram hodati po malo osušenijoj travi da je to velik problem kao i po kamenju na moru. Mislim da je to dokaz da se čovjek vremenom udaljuje od prirode. Ali to valjda tako mora biti, valjta je to naša evolucija. Čovječanstvo je počelo pretvarati čovjeka u mozak, tijelo polako ali sigurno kržlja. Zakone koje stvaramo usmjereni su ka tome da one koji su s većim potencijalima svodi na razinu onoga najslabijega (u fizičkom smislu) kako bi se zaštitili najslabiji odnosno učinilo društvo humanim.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.