Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo ruho

Trbuh aviona Croatia Airlinesa više nije plav, kvadratići se šire

Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
14.02.2019.
u 22:00

Croatia Airlines u sklopu redovitog održavanja u Rimu i Ostravi osvježava zrakoplove u svojoj floti: cijeli trup bit će bijel, a natpis CROATIA još veći i prepoznatljiviji.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa dobivaju novo ruho. Donji dio trupa odnosno trbuh Dasheva i Airbusa hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika više neće biti plav kao dosad nego će cijeli trup biti bijel. Usto, povećana su slova kojima je na trupu zrakoplova napisano CROATIA, a čime je taj natpis postao još uočljiviji i prepoznatljiviji.

Kvadrati s repa, još jedan prepoznatljivi dio dizajna zrakoplova Croatia Airlinesa i prepoznatljivi simbol hrvatskoga nacionalnog identiteta pak proširili su se na veći dio stražnjeg trupa.

U Croatia Airlinesu objašnjavaju da je u sklopu redovitog i planiranog programa tehničkog održavanja njihove flote ove godine predviđeno bojenje tri zrakoplova Dash 8-Q400 i tri zrakoplova Airbus 319.

Prvi je među njima obojen zrakoplov Dash 8-Q400 registarskih oznaka 9A-CQA, a sljedećih pet zrakoplova u ovoj prvoj fazi bit će obojeni do kraja ožujka ove godine.

Ljeti u Dublin tri leta tjedno

Sljedeće godine, kažu u hrvatskoj aviokompaniji, u planu je druga faza, odnosno bojenje svih preostalih zrakoplova – tri Q400 i tri Airbusa, jedan A319 i dva A320.

U Croatia Airlinesu kažu da su radove na redovitom održavanju zrakoplova iskoristili kako bi istodobno vizualno osvježili cjelokupnu flotu, a ti radovi bit će obavljeni u Rimu i Ostravi kod ugovorenog i ovlaštenog partnera za takve vrste radova, odnosno tehničkog održavanja zrakoplova. Autor vizualnog osvježenja flote Croatia Airlinesa kao i prijašnjeg dizajna je kompanijska dizajnerica.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik ima u floti ukupno 12 zrakoplova, šest Dasheva Q400, četiri Airbusa 319 i dva Airbusa 320.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone u redovitom će prometu letjeti u 30 međunarodnih odredišta u 24 države te u osam hrvatskih odredišta. Pritom će Zagreb biti izravno povezan s 24 europska odredišta u 22 države. Ove godine je u ljetnom redu letenja te aviokompanije dodatni let utorkom iz Zagreba u Dublin tako da će putnicima na toj liniji ove godine biti na raspolaganju tri leta tjedno – utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Cilj pet posto više putnika

Za vrijeme turističke sezone, u razdoblju od travnja do listopada, kompanija će, kao i prethodne dvije godine, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala od španjolske aviokompanije Air Nostru. Na vrhuncu turističke sezone Croatia Airlines će u prosjeku obavljati 105 letova na dan.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik je prošle godine prevezao rekordnih 2,168.863 putnika, što je dva posto više u odnosu na 2017. Ove godine pak u Croatia Airlinesu očekuju da će prevesti pet posto više putnika u odnosu na prošlu godinu.

U Croatia Airlinesu je nakon više od dvije godine pregovaranja, najava i sudskih zabrana štrajkova, potpisan kolektivni ugovor.

U toj kompaniji kažu da će se novim kolektivnim ugovorom materijalna prava zaposlenika povećati za osam posto u odnosu na prethodni kolektivni ugovor potpisan 2015., odnosno četiri posto u odnosu na stečena prava iz 2018.

Napominju da je dodatni prostor u postizanju dogovora dobiven Izmjenama pravila o porezu na dohodak, koje su poslodavcu omogućile da za isti bruto trošak poveća primanja zaposlenika.     

Mjere za popunjavanje radnih mjesta

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:24 15.02.2019.

To me podsjeća na susjeda Antu. Imao je trulog Golfa, pa je na svaku rupu stavio jedan kvadratić nalepnice. A kad je nastala rupa na vratima stavio je naljepnicu "ANTE".

MI
miki84
23:03 14.02.2019.

Bolest

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:17 15.02.2019.

Umjesto da svoje zrakoplove u cijelosti preboji u šahovnicu, pa da cijeli svijet zna o čijem se zrakoplovu radi, Croatia airlines trup boji bijelom umjesto plavom farbom. Kako naši sportaši su manje ili više u dresu sa šahovnicom od glave do pete i time su prepoznati u svijetu. Kako bi izgledali sa bijelim mudantama, ne mogu si to predočiti bez zgroženosti Što vi na to kažete vjerodomoljubi iz sigurnih kuća zatvorenog tipa? Moj prijedlog da organizujete štrajk gladju i žedju, sve dok Croatijini zrakoplovi i zrakomlati ne budu potpuno kockasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije