Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STJEPAN ČURAJ

'Tražit ćemo od premijera sastanak i predložiti smjenu Kuščevića'

Sveti Martin na Muri: HNS-ovci odmaraju nakon sastanka predsjedništva stranke
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
29.06.2019.
u 14:30

Čuraj je kazao i kako je na sjednici Predsjedništva bilo riječi o više tema.

Član Predsjedništva HNS-a i saborski zastupnik te stranke Stjepan Čuraj izjavio je u subotu kako će HNS tražiti hitan sastanak s premijerom na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića.

"Na Predsjedništvu smo se dotakli i aktualne političke situacije, prije svega afera ministra Kuščevića. Tražit ćemo od premijera hitan sastanak i na njemu ćemo predložiti smjenu ministra", rekao je Čuraj novinarima u Svetom Martinu na Muri, nakon sjednice tog stranačkog tijela.

Čuraj je kazao i kako je na sjednici Predsjedništva bilo riječi o više tema. "Donijeli smo zaključke da ustrajemo i dalje na povećanju plaća svim zaposlenicima o osnovnim i srednjim školama. Nastavljamo i dalje s rasterećivanjem gospodarstva i inzistirat ćemo na digitalizaciji javne uprave", nabrajao je Čuraj.

Mediji su u petak, pozivajući se na neimenovane izvore iz HNS-a, objavili kako će ta stranka koja je koalicijski partner u Vladi tražiti koalicijski sastanak  te inzistirati na odlasku HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića. Također su naveli i kako bi na tom sastanku HNS mogao predložiti i širu rekonstrukciju koja bi podrazumijevala odlazak i ministra zdravstva Milana Kujundžića te ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac.

HNS, inače, u Svetom Martinu na Muri ovog vikenda organizira sportske susrete na kojima će okupiti oko 2.000 svojih članova, a sutra u podne najavili su i konferenciju za novinare.

Komentara 11

DR
Drmiha
16:04 29.06.2019.

Bravo VL. vic vam je za 5 i moram reći da dugo bolji nisam pročitao. Mislim na onaj ,,HNS-ovci se odmaraju"

MM
Mirko_Motika
15:46 29.06.2019.

super. nek si sruše vladu pa pogledaju kako će proći samostalno na izborima

DU
Deleted user
16:44 29.06.2019.

HNS će srušiti vladu, možda ne odmah ali u roku i od nekoliko mjeseci. I tako je ostalo još godina mandata a njima treba nagli zaokret jer s HDZ-om nemaju nikakve izglede na izborima. Pokušat će se na sve mogućee načine približiti lijevoj koalicij a rušenje vlade je uvjerljivo najbolji način. U posljednjoj godini mandata to im postaje potpuno racionalno. Plenkoviću će se vratiti bumerang s kojim nije računao, a morao je računati kad je sve započinjao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije