Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREĐEN MU PRITVOR

Tražio ga i HGSS: Uhićen vozač (26) iz Međimurja koji je usmrtio pješaka i pobjegao

Zagreb: Raznesen bankomat kod Sesveta
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
23.10.2023.
u 10:42

Obdukcija je pokazala i kako je 55-godišnji pješak preminuo od višestrukih ozljeda dobivenih u nesreći, zbog čega je protiv mladog vozača podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće

Međimurska policija uhitila je 26-godišnjeg vozača koji je naletio na 55-godišnjeg pješaka na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca nedaleko od Čakovca prošlog četvrtka, a potom i pobjegao s mjesta nesreće. Njega su, podsjetimo, tražili i HGSS-ovci nakon nesreće koja se dogodila oko 19 sati, a mladića sa šireg područja Čakovca policija je pronašla te je sud odredio jednomjesečni istražni zatvor. 

- Sumnja se kako je u četvrtak, 19. listopada 2023. godine nešto poslije 19 sati upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste iz smjera Gornjeg Kuršanca u smjeru Kuršanca. Tom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (pješak na cesti) i vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Uslijed opisane situacije automobilom je udario u tijelo 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te pritom nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se 26-godišnji vozač pješke udaljio s mjesta događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio. Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka - ponovila je policija o detaljima nesreće koja se dogodila. 

Obdukcija je pokazala i kako je 55-godišnji pješak preminuo od višestrukih ozljeda dobivenih u nesreći, zbog čega je protiv mladog vozača podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. 

- Temeljem prijedloga nadležne državne odvjetnice sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je osumnjičenom istražni zatvor u trajanju mjesec dana te je potom sproveden u varaždinski zatvor - objavila je policija ovog ponedjeljka.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO 'Bar je upalio sva četiri': Vozio u rikverc u suprotnom smjeru kao da je sam na cesti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije