Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalni tjednici

'Tražimo smanjenje PDV-a sa 13 na pet posto i manji rabat distributera'

23.02.2014.
u 22:35

“Pratimo sve političke, privredne i kulturne događaje, zapošljavamo više od 350 ljudi i nije u redu da plaćamo veći PDV”

Izdavači regionalnih informativnih tjednika traže da se na njih primjenjuje jednak PDV i jednak distribucijski rabat kao za dnevne novine. Grupacija lokalnih i regionalnih izdavača informativnih tjednika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, koja broji 32 lokalna medija, od Ministarstava kulture i Ministarstva financija traži jednak PDV onome koji se primjenjuje prema dnevnim novinama. Od distributera, također, traže da prema njima primjenjuju isti, manji rabat kao prema dnevnim novinama.

– Regionalni informativni tjednici prate sve političke, privredne i kulturne događaje, imaju zaposlene ljude i obavljaju važnu društvenu funkciju. Zato nije u redu da, umjesto 5 posto PDV-a (stopa za dnevne novine), plaćaju 13 posto, jednako kao i nakladnici astrologije, erotike ili križaljki. Tražimo i da nam distribucija više ne uzima 46 posto prihoda, nego do 32 posto kao dnevnim novinama – kaže Mirko Jurič, predsjednik Grupacije HGK čiji članovi zapošljavaju više od 350 novinara i urednika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije