Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fra Igor Barišić

Svećenik se vratio u obiteljsku kuću, više ne želi biti svećenik

Foto: Miroslav Šantek
1/2
26.08.2019.
u 09:15

Glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik na pitanje kako je svećenik, rekao je kako ne zna i da se nada da je dobro.

Fra Igor Barišić koji je nestao prije pet dana na području Hrastovice kod Petrinje vratio se u obiteljsku kuću u Slavonskom Brodu, potvrdio je njegov brat za 24sata. Rekao je i kako je Barišić ovih nekoliko dana proveo u jednom hotelu.

Brat je rekao kako je presretan zbog njegovog povratka te da je Igor odlučio i da više ne želi biti svećenik. Nije naveo razloge.

Glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik na pitanje kako je svećenik, rekao je kako ne zna i da se nada da je dobro, pišu Vijesti.hr

Njegov nestanak prijavio je svećenik iz Iloka koji je Barišića trebao zamijeniti u župi sv. Bartola u Hrastovici. Župljani su bili zabrinuti budući da je iznenada nestao iz njihove župe. Otišao je u tamnoj majici kratkih rukava, donjem dijelu trenirke i tenisicama. Nije uzeo ništa od osobnih stvari, sve je ostalo u župnoj kući, čak i dva mobitela kojima se služio.

Nestali.hr
Foto: nestali.hr

– Fra Igor nije obavijestio ni o čemu ni svoju obitelj, tako da ni majka ni brat ne znaju ništa o njemu. Svi smo u šoku i strepimo da mu se nešto nije dogodilo, a informacije nemaju ni njegovi fratri – govorili su nam sugovornici iz župe sv. Bartola, dodajući da su mu pronašli automobil ispred župnog ureda u Petrinji. Automobil je preparkiran na policijsko dvorište, kako ga ne bi netko ukrao ili orobio.

Fra Igor Barišić rođen je 12. veljače 1981. u Slavonskom Brodu, kako svećenik Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Nakon svećeničkog zaređenja bio je na službi župnog vikara u zagrebačkom Sigetu, Požegi i Našicama, a prije tri godine preuzeo je župu sv. Bartola u Hrastovici u Sisačkoj biskupiji, odakle je premješten u Ilok. Službu je trebao predati upravo ove nedjelje svome redovničkom bratu fra Draganu Grizelju.

Komentara 70

SA
sanikol
10:00 26.08.2019.

Jadnog li novinarstva. Fratar se vratio kući u jednoj rečenici a onda s obzirom da uopće ništa ne znate zašto je nestao prepišete ono što ste već pisali sa nizom pretpostavki. Mogli ste i mene pitati umjesto glasnogovornika MUPa i ja ništa ne znam kao niti on ili ona.

LA
Lavica7
14:11 26.08.2019.

Nek se sretno vratio kuci, sve ostalo je njegova osobna star.

IM
Immanuell
13:09 26.08.2019.

Neka je živ i zdrav. Tko se ne osjeća spremnim žrtvovati svoj život za tu službu, ne treba se siliti nego se vratiti običnom životu. Neka mu se sa srećom i zdravljem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije