Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Svećenik se vratio u obiteljsku kuću, više ne želi biti svećenik

Glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik na pitanje kako je svećenik, rekao je kako ne zna i da se nada da je dobro.
26. kolovoza 2019. u 09:15 74 komentara 94471 prikaza
Foto: Miroslav Šantek
Pogledajte galeriju 1/2

Fra Igor Barišić koji je nestao prije pet dana na području Hrastovice kod Petrinje vratio se u obiteljsku kuću u Slavonskom Brodu, potvrdio je njegov brat za 24sata. Rekao je i kako je Barišić ovih nekoliko dana proveo u jednom hotelu.

DETALJI NESTANKA Fra Igor otišao bez oba mobitela, automobil mu je pronađen u Petrinji

Brat je rekao kako je presretan zbog njegovog povratka te da je Igor odlučio i da više ne želi biti svećenik. Nije naveo razloge.

Glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik na pitanje kako je svećenik, rekao je kako ne zna i da se nada da je dobro, pišu Vijesti.hr

Njegov nestanak prijavio je svećenik iz Iloka koji je Barišića trebao zamijeniti u župi sv. Bartola u Hrastovici. Župljani su bili zabrinuti budući da je iznenada nestao iz njihove župe. Otišao je u tamnoj majici kratkih rukava, donjem dijelu trenirke i tenisicama. Nije uzeo ništa od osobnih stvari, sve je ostalo u župnoj kući, čak i dva mobitela kojima se služio.

Fra Igor Barišić | Autor : nestali.hr Foto: nestali.hr Nestali.hr

– Fra Igor nije obavijestio ni o čemu ni svoju obitelj, tako da ni majka ni brat ne znaju ništa o njemu. Svi smo u šoku i strepimo da mu se nešto nije dogodilo, a informacije nemaju ni njegovi fratri – govorili su nam sugovornici iz župe sv. Bartola, dodajući da su mu pronašli automobil ispred župnog ureda u Petrinji. Automobil je preparkiran na policijsko dvorište, kako ga ne bi netko ukrao ili orobio.

fra Igor Barišić Nestao župnik: U srijedu se uputio u nepoznato i od tada mu se gubi svaki trag

Fra Igor Barišić rođen je 12. veljače 1981. u Slavonskom Brodu, kako svećenik Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Nakon svećeničkog zaređenja bio je na službi župnog vikara u zagrebačkom Sigetu, Požegi i Našicama, a prije tri godine preuzeo je župu sv. Bartola u Hrastovici u Sisačkoj biskupiji, odakle je premješten u Ilok. Službu je trebao predati upravo ove nedjelje svome redovničkom bratu fra Draganu Grizelju.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • sanikol:

    Jadnog li novinarstva. Fratar se vratio kući u jednoj rečenici a onda s obzirom da uopće ništa ne znate zašto je nestao prepišete ono što ste već pisali sa nizom pretpostavki. Mogli ste i mene pitati umjesto glasnogovornika MUPa i ... prikaži još! ja ništa ne znam kao niti on ili ona.

  • Lavica7:

    Nek se sretno vratio kuci, sve ostalo je njegova osobna star.

  • Immanuell:

    Neka je živ i zdrav. Tko se ne osjeća spremnim žrtvovati svoj život za tu službu, ne treba se siliti nego se vratiti običnom životu. Neka mu se sa srećom i zdravljem.