Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osumnjičen Robert Žaja

Pogibija sestara Filipović: Tražili ga deset godina, pustili za dva mjeseca

Robert Žaja
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
15.02.2017.
u 19:10

Osumnjičeni Robert Žaja iz Mravinaca pušten je nakon što su ispitani svi svjedoci nesreće

Punih deset godina trajala je potraga za krivcem za prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović, a kada je osumnjičeni Robert Žaja lanjskog prosinca uhićen, nakon dva mjeseca pušten je iz pritvora.

U tom razdoblju ispitani su svi svjedoci, njih 20-ak, nesreće koja se zbila 15. prosinca 2006. u 20.25 sati na autocesti Bosiljevo – Rijeka u blizini mjesta Čavle. Kako je policija ustvrdila u kaznenoj prijavi, Žaja je, da bi si skratio put, autocestom vozio u suprotnom smjeru.

Pokušavajući izbjeći izravan sudar, 22-godišnja Višnja Filipović naglo je skrenula udesno, zbog čega se njezina Toyota Yaris nekoliko puta prevrnula. Višnja Filipović poginula je na mjestu nesreće, a njezina tada 18-godišnja sestra Gordana ispala je iz vozila.

Od zadobivenih ozljeda preminula je u bolnici. Očevid i istraga nesreće bili su traljavo odrađeni i trebalo je proći deset godina da se osumnjičenog privede. Uslijedilo je to nakon što je ministar Vlaho Orepić osnovao tim čija je zadaća bila pronaći krivca za smrt sestara Filipović.     

>> Usmrtio sestre Filipović pa mirno živio 10 godina

>> Slučaj star deset godina: Osumnjičeni za nesreću sestara Filipović izašao iz pritvora

Komentara 2

TP
tugomir.pokas
11:02 16.02.2017.

Sliči mi na otkriće ubojice kćeri advokata Hodaka.Ni sam on nije u uvjeren u iznenadno otkriće.

DU
Deleted user
17:34 16.02.2017.

Nase sudstvo.i pravda.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije