Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZATVOR NA GODINU DANA

Sudac priznao da je uzeo mito: Bio sam naivan, a na kraju sam psihički propao. Sram me proći gradom

Stevo Bunčić
Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
01.11.2017.
u 15:40

U svojoj obrani Bunčić je kazao i da je nakon svega psihički propao te da ga je zbog svega sram prolaziti Petrinjom. A sudačka karijera i ugled propali su mu zbog 7200 kuna, koliko je prema optužnici uzeo od čovjeka, kojem je obećao pomoći oko prometnog prekršaja.

- Priznajem da sam primio mito i kajem se zbog toga. Jako mi je teško jer sam to napravio kao sudac koji je do tog trenutka bez mrlje radio 13 godina. S tim sam se čovjekom družio, a kada sam upao u jednu problematičnu financijsku situaciju odlučio sam ga tražiti novac. Bio sam naivan - kazao je Stevo Bunčić, donedavni sudac Prekršajnog suda u Petrinji, malo prije no što je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

Izrečena mu je i petogodišnja zabrana obavljanja sudačke dužnosti. U svojoj obrani Bunčić je kazao i da je nakon svega psihički propao te da ga je zbog svega sram prolaziti Petrinjom. A sudačka karijera i ugled propali su mu zbog 7200 kuna, koliko je prema optužnici uzeo od čovjeka, kojem je obećao pomoći oko prometnog prekršaja. Bunčić je, naime, čovjeku obećao da će mu problem riješiti tako što će do zastare u ladici držati njegov predmet.

Taj je čovjek bio prijavljen zbog vožnje bez sigurnosnog pojasa i prijetila mu je kazna do 15.000 kuna. Bunčić je, prema optužnici, tom vozaču kazao da će mu naplatiti toliku kaznu ako mu ne da 7200 kuna. Ovaj mu je novac donio 25. studenog lani, no prije toga je o zahtjevu suca obavijestio USKOK i policiju. Novčanice su bile obilježene, pa je Bunčić uhićen odmah po izlasku sa suda. Kada je doveden na policiju i tužiteljstvo, odmah je sve priznao, zbog čega se nije tražilo da mu se odredi istražni zatvor. On je inače bio i jedan od kandidata za sudaca Ustavnog suda, a kada je čuo da je osuđen na godinu dana zatvora, skoro mu je pozlilo.

- Od suca se ne očekuje ovakvo postupanje. Sud je krovna institucija kod koje građani mogu tražiti zaštitu upravo pred postupcima kakvi su bili vaši.Ovo što ste napravili narušilo je povjerenje i građana i države u sudstvo- kazala je u obrazloženju presude sutkinja Rahela Valentić.


 

Komentara 112

IV
ivica.vranjic
15:35 01.11.2017.

15000,00 HRK zbog pojasa?! Očito nije vezao cijelu familiju... Koga vi farbate?!!!?

DU
Deleted user
16:21 01.11.2017.

citanka za dicu..drugoga razreda osnovne skole..lustracija....zbrojite..sva primanja..jednoga rvatska suca..i usporedite..njegovo financijsko imovinsko stanje..danas..dobijeni je rezultat lustracija ..a za vas..to znaci..ostati ili pobici vanka..sta dalje od rvatske matematike.

Avatar 123456
123456
17:58 01.11.2017.

hrvatski sudovi su rak rana Hrvatske države. Ili će država stati na kraj toj bandi i uništiti ih ili će ta banda uništiti Hrvatsku dtžavu. Trečeg nema!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije