Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJEČAJ I ZA STIPENDISTE

Traže se mornari, vojnici, vojni piloti: MORH raspisao natječaj za čak 180 mjesta u HV-u

Varaždin: Ministar Banožić na ispraćaju 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju u Republiku Kosovo
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
22.04.2023.
u 11:33

MORH je tako objavio kako je ovog četvrtka raspisan natječaj, i to za 10 kandidata i kandidatkinja za vojne pilote, kao i za 170 vojnika i mornara

Ministarstvo obrane raspisalo je natječaj za zapošljavanje časnika i časnica u službi vojnih pilota te vojnika i mornara, a raspisan je i poziv za stipendiranje učenika 3. razreda srednje škole koji su zainteresirani za studij Aeronautike. MORH je tako objavio kako je ovog četvrtka raspisan natječaj, i to za 10 kandidata i kandidatkinja za vojne pilote, kao i za 170 vojnika i mornara. 

U prijavi za časnike u službi vojnih pilota kandidati moraju imati završen najmanje preddiplomski sveučilišni sutdij ili stručni studij, dok usmjerenje nije bitno. Osim toga, na natječaj se mogu prijaviti kandidati koji do kraja 2023. navršavaju najviše 27 godina života. ''Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje, a prije upućivanja, kandidati trebaju prethodno uspješno završiti pripremno osposobljavanje (selekcijsko letenje).
Prijave s dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja dostavljaju se u Središnjicu za upravljanje osobljem, Ilica 256 b, Zagreb. Rok za podnošenje prijave na natječaj  je 14 dana od dana objave u Narodnim novinama'', objavio je MORH. 


 

Što se tiče kandidata za mornare i vojnike, MORH navodi kako će oni za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu biti primljeni u trajanju od dvije godine s početkom službe 13. lipnja ove godine, a naknadno će biti raspoređeni prema potrebama vojske. 
''Probni rad vojnika/mornara traje šest mjeseci, a kandidati/kinje koji se prijavljuju na natječaj trebaju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage RH koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona te posebne uvjete koji su propisani člankom 36. Zakona: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2023. godine i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja'', navode te dodaju kako se prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 15 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Osim toga, učenici 3. razreda četverogodišnjih srednjih škola koji su zainteresirani za Aeronautiku na Prometnom fakultetu, mogu dobiti stipendiju tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja. Uvjeti koji su navedeni su da osoba mora biti hrvatski državljanin rođen/a 2007. godine ili ranije, učenik 3. razreda četverogodišnje srednje škole, da se protiv njega ne vodi kazneni postupak i da nije pravomoćno osuđivan. ''Uz uvjete koji su propisani javnim pozivom, kandidati/kinje u odabirnom postupku moraju zadovoljiti i zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2023. godine'', navodi se, dok je rok za podnošenje prijava 2. svibnja.

>> VIDEO Hrvatska se može osjećati sigurno: Policajci u Šibeniku pokazali što rade u opasnim situacijama


 
Ključne riječi

Komentara 8

OT
otrovnijezik
12:37 22.04.2023.

Zašto se mora imati potvrda da se protiv kandidata ne vodi postupak a političari to ne moraju dokazivati prilikom izbore dapače poželjno je da je što veći kriminalac a koje će poslije taj isti kandidat braniti i riskirati svoj život?

ŠA
Šaraf
13:36 22.04.2023.

Kako je rekla Šuica demografiju bi riješila uvozom iz Afrike da ih pitamo da budu u vojsci ?

JR
Jr48
14:35 22.04.2023.

Moš misliti što će trčati u vojsku za 6500 kn to moraš biti baš očajan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije