Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski brod

Traže privremene domove za pse koji žive u boksovima na Vijušu

Psi s Vijuša
Foto: Privatni album
1/12
19.02.2017.
u 00:49

Uskoro, kad se otvori sklonište, za njih neće biti mjesta ni na odlagalištu smeća, volonteri trebaju pomoć jer ih nemaju gdje premjestiti

Njihov dom je odlagalište smeća u Slavonskom Brodu, njihov dom su boksovi na Vijušu. U njima žive već mjesecima.

O psima koji su pokupljeni na ulicama grada brinu se volonteri. Obilaze ih, hrane ih, prošeću, no većinu dana psi su sami. Čeznu za blizinom čovjeka, za rukom koja će ih maziti, čeznu da ih konačno netko povede u svoj dom. Pa makar i onaj privremeni. U domovima volontera više nema mjesta za njih, a što će biti kad gradsko sklonište bude otvaralo svoja vrata nitko ne zna.

- Radovi u azilu primiču se kraju, radi se na prilaznom putu, a onda slijedi otvaraje skloništa. Bojim da će bez nas, bilo koje udruge ili volontera, svi ovi Vijušani vrlo brzo nestati. Molimo da nam pomognete da ih smjestimo, jer mi više nemamo mjesta. Imamo još pasa na privremenim smještajima, možemo smjestiti još tri, četiri psa, ali za ostale moramo brzo pronaći rješenje. Vrijeme leti. Kažu da sklonište neće biti kill, no ne vjerujemo više nikome. Pomozite nam da ove nesretne pse sklonimo s Vijuša - pozvali su upomoć volonteri Udruge za zaštitu životinja Spas.

Spas s Vijuša traži 10 pasa.

Foto: Robert Demo

Maza - konačno joj se smiješi mogućnost privremenog smještaja i odlaska s Vijuša, gdje je bila predugo. No, prije toga treba je cijepiti i čipirati, a treba platiti i smještaj.

Foto: Robert Demo

Klempo - hrvatski ovčar s jednim klempavim uhom. Zaigran je i drag, ima oko godinu i pol, već je dugo u boksu na Vijušu.

Foto: Robert Demo

Pero – u tipu brak jazavčara, ima tri godine i najdulji staž na Vijušu. Jako je drag i umiljat, cijepljen.

Foto: Robert Demo

Medena – krasi je dlaka posebne narančastobakrene boje. Izuzetno draga i dobra, bila bi idealno društvo starijoj osobi.

Foto: Robert Demo

Malena – spašena s jezera Petnja zajedno s bracom Aronom, mjesece je provela bez slobode i šetnji, zatvorena u boksu, na hladnom i usamljenom mjestu.

Foto: Robert Demo

Aron – spašen je s jezera Petnja zajedno s Malenom. Na Vijušu je jednako dugo kao i ona.

Foto: Robert Demo

Ben – na Vijuš doveden s hitne na Plavom polju. Bio je gladan, a kad je došao danima je jako cvilio. Dobar je i umiljat, ima oko godinu i pol dana.

Foto: Robert Demo

Nero – na Vijuš je stigao zajedno s Benom, a pri toga je danima lutao ulicama grada. Dobar, umiljat i veseo, voli biti s Benom, ima oko godinu i pol dana.

Foto: Robert Demo

Sivko, Silver – bio je još štene kad je završio na Vijušu. Izrastao je u lijepog psa kojem nedostaje dom. Ima godinu i pol, voli trčati i skakati.

Foto: Robert Demo

Rexona – manekenka Vijuša, spašena je s lanca, odrastala je gladna i žedna. A onda je lanac zamijenila boksom, jedino više nije gladna i žedna.

Volonterima treba pomoć da spase živote pasa. Osim privremenih domova, možete im pomoći i novčano, kako bi ih mogli cijepiti, osigurati im hranu i eventualni plaćeni smještaj. Novac možete uplatiti na račun udruge Spas, HR 4224840081103201060, a sve dodatne informacije dobit ćete na telefon 098/13-29-684.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar plejer_as
plejer_as
09:37 21.02.2017.

zašto su psi zavezani ??.. psu je svejedno jel na štriku ili lancu.. vezanjem mučite jadne životinje koje bi trčale po šumi i bile sretne bar jedan dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije