Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most suglasan

Transparency želi sudjelovati na pregovorima s Mostom, no o tome ne bi izvještavali javnost

Davorka Budimir
Foto: Marko Prpić/Pixsell
23.11.2015.
u 17:52

Dok je Most suglasan da Transparency prisustvuje pregovorima, iz dvije stranke odbili su taj zahtjev.

U pregovore između Mosta i SDP-a s jedne i HDZ-a s druge strane želi se uključiti udruga Transparency International. 

Dok je Most suglasan da Transparency prisustvuje pregovorima, iz dvije stranke odbili su taj zahtjev.

Predsjednica Transparency Internationala Davorka Budimir rekla je da su još prije sedam dana uputili molbu prema tri stranke koje pregovaraju jer smatraju da pregovori ne smiju biti obavijeni velom tajne.

Svoju ulogu je opisala kao promatračku, međutim rekla je kako o tijeku pregovara ne bi izvještavali javnost, nego da bi bili svjedoci tih pregovora. No u čemu je  smisao promatranja ako se o tome ne izvještava javnost, zanimalo je novinare. 

– Pa ni promatrači na izborima ne obavještavaju o tome javnost – odgovorila je, no na to su je novinari upozorili da to nije točno.

Na kraju je Budimir ponudila prilično nejasan odgovor što bi Transparency napravio sa svim informacijama koje bi kao promatrači prikupili tijekom pregovora.

– Mi znamo jasno što ćemo s informacijama. Na neki način ćemo ih podijeliti s javnošću, ali da to bude odgovorno i pošteno prema svima – rekla je. 

Hadezeovac Goran Marić komentirao je zahtjeve Transparency Internationala Hrvatska da budu prisutni na pregovorima Mosta i HDZ-a i Mosta i SDP-a. Marić ih je odbio, a kao argument naveo je sljedeće:

– Onda bi se javile i druge udruge. Kad osvoje mandat na izborima, onda ćemo pregovarati s njima – rekao je. 

Ni u SDP-u nisu oduševljeni zahtjevom Transparency Internationala. Podsjećaju da je SDP predložio da pregovori budu javni, točnije da na njima prisustvuju predstavnici medija, ali da taj zahtjev nije prihvaćen. Drugim riječima SDP odbija zahtjev Transparencyja sve dok i novinari ne budu prisutni na pregovorima.

>> Lovrinović: Šteta što se Most nije pojavio prije, sada svi ubrzano pristaju na reforme

Komentara 44

MO
mobitel20
16:48 23.11.2015.

Slucajna drzava ! To nema ni u Tunguziji ! Da medjunarodna(obavjestajna) "nevladina" udruga nazoci i nadzire dogovore stranaka za sastav nacionalne Vlade... Necuveno...ali pokazuje kakvi amateri (Most) i aparatcici(SDP) bi "upravljali" drzavom...Karamarkov HDZ ce i oko ovoga,nagadjam, imati "odlucno mozda"...JadJad od drzave. Zali Boze 90-tih...

Avatar Django
Django
15:47 23.11.2015.

Pa ovo je već presmiješno. SDP-u očito nije uspjelo razmontiranje MOST-a uz pomoć Prgometa ( niti sve manje pritajenog spavača Petrine ) pa sada u pregovore između MOST-a i HDZ-a želi ubaciti špijune koji bi im nakon sastanaka podnosili izvještaj!! Zar može prozirnije? S druge pak strane, obzirom na razinu i kvalitetu "sive mase" u HDZ-u, ne bi me čudilo da na ovo pristanu.

OV
ovrhovršitelj
16:19 23.11.2015.

Dajte uključite i tomu nikoliča, a možete i vulina , velikog ljubitelja Hrvatske i Hrvata....dojde mi da odem i podijelim svima redom šama.....ine da se malo saberu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije