Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzeli licencu

Transparency pokreće pravne mjere protiv hrvatske organizacije

Davorka Budimir
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.10.2017.
u 07:16

Kako se navodi u priopćenju, Davorka Budimir nastavila je koristiti ime Transparency International iako je središnjica odlučila oduzeti licencu hrvatskoj organizaciji

Nevladina antikorupcijska organizacija Transparency International izvijestila je danas kako je poduzela pravne mjere na hrvatskim sudovima protiv svoje hrvatske organizacije (Transparency International Hrvatska) koju vodi Dubravka Budimir.

Kako se navodi u priopćenju, Davorka Budimir nastavila je koristiti ime Transparency International iako je središnjica odlučila oduzeti licencu hrvatskoj organizaciji, a o čemu je konačna odluka objavljena u ožujku 2016. godine.

- Ponavljamo da ni ona ni bilo koja druga osoba u Hrvatskoj nisu u poziciji koristiti ime Transparency International pod ikojim uvjetima. Nakon disakreditacije, TI Hrvatska ne smije koristiti ime ni logo u bilo kojoj kombinaciji riječi - navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, TIH-u je licenca oduzeta zbog "neispunjavanja minimalnih uvjeta koji su postavljeni pred organizaciju".

"Kao glavni nedostaci djelovanja navedeni su: financijska nestabilnost, nesuradnja s drugim organizacijama civilnog društva okupljenim oko Platforme 112, te da svoje aktivnosti provodimo volontirajući bez novčane naknade", priopćio je lani TIH. Međutim, u TIH-u tvrde da je odluka o licenci donesena na temelju netransparentnog postupka i kao takva nema učinak.

"Temelji se na klevetama tajnih informanata iz Hrvatske, neodgovornih postupaka pojedinaca iz središnjice, a bez uvažavanja činjenica i uključivanja podružnice", rekli su iz TIH-a.

Komentara 14

JD
john.drum.501
07:59 27.10.2017.

Evo vam famoznih udruga. GONG financira Sorosh da rade protiv svoje zemlje i naroda, Transparency netransparentan sigurno "mulja" sa lovom... Biše udruga nego stanovnika.

IV
ivica.vranjic
08:11 27.10.2017.

Ovi naši su bili i prerevni i za TI... :-)

LU
lunar777
08:06 27.10.2017.

Ako ne podržavaju rodnu ideologiju i kulturalni marksizam ne mogu se zvati Transparency international.. 😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije