Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomorska nezgoda

Trajekt udario u obalu prostaništa u Žigljenu, nema ozlijeđenih

trajekt
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
16.10.2017.
u 19:12

Jadrolinija je odmah nakon pomorske nezgode iz vlastite flote angažirala motorni trajekt „Ilovik“

Lučka kapetanija Senj izvijestila je danas o manjoj pomorskoj nezgodi, kada je Jadrolinijin trajekt, koji plovi na redovitoj liniji Prizna-Žigljen, udario u obalu pristaništa u Žigljenu na otoku Pagu, no nitko nije ozlijeđen.

Kako je priopćeno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, iz senjske Kapetanije zaprimili su jutros u 7,35 sati dojavu zapovjednika trajekta „Cres“, da se prilikom manevra pristajanja u luku Žigljen po izrazito gustoj magli, motornom trajektu pokvario brodski radar, a plovilo je pramčanim dijelom udario u pristanišnu obalu.

Odmah nakon udara u obalu posada trajekta provjerila je stanje posade i putnika među kojima nisu utvrđene ozljede, kao ni štete na transportiranim jedinicama (vozila i tereti), dok je na trajektu nastalo oštećenje oplate na pramčanom dijelu broda, promjera 50 puta 20 cm, na 1,5 metara iznad razine mora, navodi se u priopćenju.

Odmah je obavljen i iskrcaj putnika i tereta, a trajekt je sigurno privezan u luci Žigljen. Službenici Lučke kapetanije Senj u sklopu očevida, pregledali su oštećenje i utvrdili da nema propuštanja mora u potpalublje trajekta, s obzirom na to da, vjerojatno,  nisu nastala konstrukcijska oštećenja broda. Na poziciji nezgode nije uočeno niti onečišćenje mora.

Nakon očevida senjska Lučka kapetanija je zapovjedniku trajekta „Cres“ izdala dozvolu za jednu nekomercijalnu plovidbu u brodogradilište Kraljevicu, gdje slijedi popravak nastalog oštećenja i pokvarene opreme, prije povratka trajekta u redovitu plovidbu.

Jadrolinija  je odmah nakon pomorske nezgode iz vlastite flote angažirala motorni trajekt „Ilovik“, koji je nastavio redovitu plovidbu na liniji 335 Prizna-Žigljen, navode iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Komentara 3

DE
deda1234
19:54 16.10.2017.

Kapetane nebrini sinkopa je uz tebe!

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
14:41 17.10.2017.

eh ta sinkopa,,,sada će se svi vaditi na trenutni gubitak svijesti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije