Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Vinkovcima

Na Štefanje upucao bivšeg šogora: 'Bio je u zatvoru, ali nije bio nasilan'

krim policija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
27.12.2018.
u 22:11

Prema neslužbenim informacijama, ubijen je Vlado Pekar iz Soljana, a u njega je pucao Mihael Vilić iz Drenovaca, poznat i po nadimku Pile

Umjesto opuštenog božićnog druženja okupljanje poznanika iz mladosti preraslo je u tragediju koja se u Vinkovcima dogodila u srijedu u večernjim satima. U još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, 32-godišnjak iz Soljana, sela u županjskoj Cvelferiji, smrtno je stradao nakon što je ranjen iz vatrenoga oružja u predjelu prsa. Zbog ubojstva priveden je 43-godišnjak iz Drenovaca koji već dulji niz godina živi u Vinkovcima.

Pozvali su hitnu

– Možemo samo reći kako je u srijedu, oko 18 sati, u obiteljskoj kući u Ulici bana Josipa Jelačića u Vinkovcima pronađeno mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Drenovaca zbog sumnje da je usmrtio 32-godišnjaka iz Soljana – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, dodajući kako je na mjesto događaja izašao i županijski državni odvjetnik i da će oni odrediti kvalifikaciju ovoga kaznenoga djela.

Prema neslužbenim informacijama, ubijen je Vlado Pekar iz Soljana, a u njega je pucao Mihael Vilić iz Drenovaca koji je poznat i po nadimku Pile. Vilić i Pekar poznavali su se otprije, naime Vilić je oženio Pekarovu sestru s kojom ima dvoje djece. Njih dvoje su se u međuvremenu i rastali.

Prema riječima mještana Soljana, iza Pekara je ostalo troje malodobne djece, a on je inače radio u obiteljskoj pekari u selu. Mještani za njega kažu kako je bio miran i da nije bio sklon problemima.

Vilić je pak policiji poznat otprije po raznim kaznenim djelima, najvećim dijelom vezanim za narkotike, zbog čega je bio i u zatvoru. U mladosti je napustio selo i preselio se u Vinkovce, u obiteljsku kuću gdje se i dogodilo ubojstvo. Prošle godine imao je i prometnu nesreću kada je sletio vozilom, poslije čega je završio u komi. Doznajemo i kako je pucao iz prerađene puške, ali i da između nekadašnjih šogora nije bilo neraščišćenih računa i nekih starih razmirica. Navodno su poslije pucnjave Vilić i još jedna osoba koja je bila s njima u društvu pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je odmah o pucnjavi i ranjavanju izviještena i policija.

Djeca ostala bez očeva

Susjedi pak za Vilića kažu da znaju da je bio u zatvoru, ali i da nije bio nasilan niti je pravio probleme. Znaju da je bio u problemima, što pripisuju narkoticima. Kažu i kako su u zadnjih desetak dana uočili da je ubijeni počeo dolaziti do njega kući i tu se zadržavati po nekoliko sati. Međutim, nitko od njih ne zna u kakvim su odnosima bili. Tako je bilo i u srijedu kada je svojim vozilom, koje je i danas bilo parkirano ispred kuće u kojoj je ubijen, došao oko 14 sati. Nekoliko sati poslije je i ubijen. Pekarev prijatelj iz Soljana rekao je da očekuju da se sazna prava istina.

– Neki kažu kako je do opaljenja iz puške došlo slučajno, a drugi kažu i da nije bilo baš tako. Žalosno je što je petero djece ostalo bez očeva – kažu mještani.

Ključne riječi

Komentara 2

LO
lojtra2
22:58 27.12.2018.

Sad je stvarno "bivši šogor".

ST
stopostohrvat.
23:22 27.12.2018.

Ostavio kuci zenu i troje male djece pa otisao u Vinkovce kod pajde da tamo slavi Bozicne praznike. Vidi se da je bio posten i dobar i muz i otac. Zato ga je Bog nagradio. Zalosmo ali i suludo nista vise. Za suprugu i djecu iskrena sucut, ali se nemoze reci jadna djeca i zena mu sad, jer vjerojatno su se navikli patit sa takvim ocem i muzom. Laka mu crna zemlja, pocivao u miru Bozijem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije