Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapalio se aparat za kisik, pacijent preminuo

Policija objavila detalje tragedije u Novom Marofu: Uzrok smrti pacijenta je otvoreni plamen

U bolnici u Novom Marofu zapalio se aparat za kisik, umro čovjek koji je bio spojen na njega
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
30.07.2021.
u 19:32

Tragedija se, kako doznajemo, dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu

Strašna tragedija dogodila se danas u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu kada je došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen pacijent. Od zadobivenih ozljeda je preminuo.

Policija se oglasila izvanrednim priopćenjem o slučaju . 

"Danas, 30. srpnja oko 12.30 u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, u Bolnici za specijalne bolesti na odjelu produženog liječenja izbio je požar u sobi kojom prilikom je smrtno stradao muškarac starosti 48 godina.

Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara. Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio  uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.

Tijekom navedenog događaja nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblja u bolnici i nije bilo drugih ozlijeđenih osoba.

Požar su ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD Novi Marof. Tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.', navodi se u priopćenju

Svjedočenje zaposlenice

O tome u kakvom su šoku svi u bolnici, svjedoči jedna uzrujana zaposlenica koja kaže da još ne može doći k sebi. 

"Aparat je eksplodirao dok je pacijent bio priključen na njega. Osjetili smo dim i prvo smo mislili da je negdje vani, a onda shvatili da je u zgradi. Osoblje bolnice trčalo je na prvi kat kroz dim da izvuku i evakuiraju sve pacijente. Razmjestili su ih po drugim odjelima", kazala je zaposlenica. 

Medicinske sestre prve su reagirale i izvlačile pacijente jer je to odjel na kojem ima dosta nepokretnih i kroničnih pacijenata na produljenom liječenju, ispričala nam je zaposlenica koja je željela ostati anonimna.

Tragedija se, kako doznajemo, dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu. Riječ je o bivšoj Specijalnoj bolnici za kronične bolesti, kako se nazivala prije nego što je administrativno spojena s Općom bolnicom Varaždin i potom postala jedna od njezinih službi.

Pacijent kojeg je zahvatio plamen imao je 48 godina. Pacijent koji inače dolazi iz sela pokraj Novog Marofa i bolovao je od zloćudne bolesti izgorio je u sobi nakon što ga je medicinska sestra spojila na kisik. Njega je navodno pronašla čistačica  nekoliko minuta nakon što  je priključen na kisik. 

Beroš izrazio sućut

Ministarstvo zdravstva oglasio se priopćenjem vezano za tragediju. 

- Po saznanju o tragediji koja se danas dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin, ministar Vili Beroš izražava iskrenu sućut obitelji preminuloga te je zatražio žurno očitovanje ravnatelja Opće Bolnice Varaždin kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja.

U bolnici u Novom Marofu zapalio se aparat za kisik, umro čovjek koji je bio spojen na njega
1/7

'Po dobivanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake. Nažalost to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice - kazao je Beroš,  navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva. 

 

Komentara 39

Avatar babinjak1984
babinjak1984
17:03 30.07.2021.

Jao si ga onome tko dođe u tu "bolnicu".To je više mrtvačnica,nažalost.

TO
tomotomo
15:04 30.07.2021.

Bolnica u Novom Marofu hitno treba veliku obnovu

CA
cap
15:31 30.07.2021.

Što se treba dogoditi da se ikog iz ministarstva zdravstva smatra odgovornim?Di je sad Beroš,bitno da je prvi trčao na kamere u nesereći autobusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije