Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE MU BILO SPASA

Tragedija u Beču: Policija sumnja da je 11-godišnjak bacio devetomjesečnog brata s balkona

Coronavirus - control border Czech Republic
ROBERT MICHAEL/DPA
11.09.2022.
u 17:50

Ono što je dosad poznato je da je 33-godišnja majka oba dječaka u vrijeme nesreće bila u kuhinji. Djeca su prema njenom iskazu bila u dnevnom boravku

Užasna obiteljska drama dogodila se je u petak navečer oko 19,40 sati u stambenom kvartu Donaustadt u Beču. Policija je izvijestila kako je na travnjaku pod balkonom jedne od stambenih zgrada pronađeno devet mjeseci staro dijete, koje je nešto kasnije po dolasku u bolnicu preminulo od teških ozljeda. Još uvijek se ne zna što se je točno dogodilo.

Policija sumnja da je devetomjesečnu bebu s balkona u stanu na petom  katu bacio njezin stariji 11-godišnji brat, koji prema policijskom izvješću, boluje od “neurološke bolesti”. Nije navedeno koje.

Da li su policijske sumnje opravdane, zasad se još ne zna. Kako poslijepodne izvještava “Kleine Zeitung”, niti nakon današnjeg policijskog saslušanja 11-godišnjaka u suradnju s nadležnim Uredom za skrb o mladima nema novih saznanja. Istraga se nastavlja. Međutim kako pišu domaći mediji, pozivajući se na policijsko izvješće, gotovo da je nevjerojatno da devetomjesečna beba može samo otvoriti vrata balkona, i onda se još popeti na visinu veću od metra da bi preko ograde balkona pala na travnjak pred kućom.

Ono što je dosad poznato je da je 33-godišnja majka oba dječaka u vrijeme nesreće bila u kuhinji. Djeca su prema njenom iskazu bila u dnevnom boravku. Kada je ponovno iz kuhinje ušla u dnevni boravak, u njemu je bio samo 11-godišnjak. Devetomjesečne bebe više nije bilo nigdje u stanu.

Nešto kasnije pronađena je na travnjaku ispod balkona zgrade i odmah je pozvana Hitna pomoć. Unatoč brzoj intervenciji, dječaku nije bilo spasa. Beba je umrla nešto kasnije u jednoj od obližnjih bečkih bolnica.

Glasnogovornica bečke policija Barbara Gass je rekla da se 11-godišnjak nalazi  kod rodbine, te da će se daljnje ispitivanje i istraga, u ovom slučaju, voditi u uskoj suradnji s nadležnim Uredom za skrb mladih u Beču i Državnim tužiteljstvom.

>> VIDEO Prošla je 21. godina od terorističkih napada na SAD: Ovo su činjenice o kobnom danu

Ključne riječi

Komentara 4

ST
Startrack
20:36 11.09.2022.

Neuroloski problem je autizam.

SA
sargu123
20:01 11.09.2022.

Zašto taj sa smetnjama nije bio u odgovarajućoj ustanovi?

OP
Ocvali pupoljak
19:59 11.09.2022.

Biće da i mama ima neurološke probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije