Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.08.2015. u 11:02

Islam terorizam ne odobrava nego ga izričito zabranjuje

Tragična smrt Tomislava Salopeka nikako i nikome u Hrvatskoj ne bi smjela biti povod za odmazdu, mržnju i nasilje prema našim muslimanima. I ne samo našima, u Hrvatskoj, nego nigdje u svijetu. Naime, i sam islamski svijet osuđuje ISIL kao terorističku i zločinačku organizaciju, a muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović, nakon Salopekove otmice, jasno je poručio kako islam ne samo da ne odobrava tako nešto, nego to Kur'an izričito zabranjuje.

Svima mora biti jasno da je modernom terorizmu islam samo paravan. Nijedna religija ne podržava ubijanja, a osobito ne ubijanja u ime Boga. Sam Bog to nikada ne bi dopustio. Teroristi koji se skrivaju iza islama krše njegova osnovna načela, a sam islam kao da je vezanih ruku i sa sebe ne može sprati ljagu koja mu se nanosi. Štoviše, neprestano je u poziciji da se iznova i iznova opravdava kako ne zagovara nasilje, mržnju i smrt.

Tragediju koja je zadesila Hrvatsku Salopekovom smrću dijele i naši muslimani, a ona im još možda i teže pada nego ostalima u hrvatskom društvu jer se osjećaju prozvanima dokazivati čestitost i etičnost svoje vjere. Premda svatko zna da to nije potrebno, jer islam s kojim smo mi u suživotu nema nikakve veze s tobožnjim islamom iza kakvoga se skriva ISIL i slične organizacije. Pa Hrvatska, ako zatreba u ovom ludom vremenu, svoje muslimane i njihov islam treba dodatno zaštititi.

>> ISIL objavio da je pogubio Hrvata Tomislava Salopeka

>> Fotografija Tomislavova smaknuća kruži webom, nemojte je objavljivati!

Komentara 98

BC
bura.curba
20:08 13.08.2015.

dali mi voljeli ili ne, dali mi vjerovali ili ne, ali Bombe ne padaju po zagrebu, berlinu, nju jorku,moskvi...one padaju po iraku,libiji, siriji, a ljudi ginu isto u egiptu,siriji,iraku itd.....dakle ako gledamo i slusamo vijesti koje nam se plasiraju too su uglavnom pojedinacni izgubljeni "zapadnjacki zivoti" a nama se uskracuje vijest o muslimanima, nama se ne prikazuje sta muslimanima se ne dopada i sta njima se cini nepravda...jedino sto muslimani rade i sve sto rade oni cine sa Bozjim imenom,i vjerom, a to ne znaci da su uvjek u pravu ili da je vjera kriva za njihove greske, NO ! oni su pozvani da ako nesto urade,bilo sta da to pre pocetka urade sa pominjuci Boga, a ako grijese bice kaznjeni zato muslimani su u vijestima kojima mi citamo proglasavaju islamistickim, a biti islamista ono tko zna dobro taj pojam nije nikakav grijeh ,i muslimani imaju prava da u mjestima gde oni vecinski zive mogu da sebe i svoju drzavu demokratski regulisati, a demokratija nikada ne smje iskljuciti zakon vjere

DU
Deleted user
11:48 13.08.2015.

Ovo nije tragedija vec ubistvo!

SJ
Sve je uzalud
12:02 13.08.2015.

....to znači on tebe kamenom ti njega kruhom..............on će i dalje kamenom a njega neće imati tko sa kruhom..................nesta dana.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije